ΚΟΣΜΟΣ

Και ελπίζει να επιστρέψει στην κυβέρνηση

Αυστραλία: Κατέθεσε για το σκάνδαλο ο Συνοδινός

Ενώπιον της Επιτροπής που ερευνά τη διαφθορά στη Νέα Νότια Ουαλία, κατέθεσε ο γερουσιαστής Αθανάσιος Συνοδινός, ελπίζοντας να επιστρέψει στην κυβέρνηση της Αυστραλίας.

«Δεν θυμάμαι, δεν ξέρω». Κάπως έτσι απάντησε ο ομογενής πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή κατά της Διαφθοράς ερευνά υπόθεση της εταιρείας Australian Water Holdings στην οποία ο Συνοδινός ως μέλος της, θα κέρδιζε 20 εκατομμύρια δολάρια από ένα συμβόλαιο που θα της ανέθετε η δημόσια επιχείρηση ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, «Sydney Water», μιας και είχε ο ίδιος μετοχές στην ιδιωτική εταιρεία. Παράλληλα, ο κ. Συνοδινός ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Australian Water Holdings και κατά διαστήματα αντιπρόεδρος και πρόεδρός της. Ο ετήσιος μισθός του για μερικές ώρες εργασίας τον χρόνο ανερχόταν στις 200.000 δολάρια ετησίως. Συγχρόνως ήταν και ταμίας του Φιλελεύθερου κόμματος, το οποίο είχε δεχθεί δωρεές από την Australian Water Holdings χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, όπως είπε.

Λόγω εμπλοκής του στη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία ερευνάται για διαφθορά, ο Αθανάσιος Συνοδινός, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, πιστεύει ότι η παραίτηση του κ. Συνοδινού είναι προσωρινή και θα επιστρέψει στην κυβέρνηση. Ο κ. Συνοδινός δηλώνει αθώος. Εξάλλου, στην Επιτροπή κατέθεσε ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος. Αναλυτές πιστεύουν πως αν δεν προκύψουν άλλα στοιχεία, ο κ. Συνοδινός θα επιστρέψει στην κυβέρνηση.

Εξάλλου, μεταξύ εκείνων που διεκδικούν τη θέση του στην κυβέρνηση είναι ο Τζας Φράιντεμπερκ και ο Στήβεν Τσιόμπο, οι οποίοι έχουν τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα του πρωθυπουργού Τόνι Αμποτ, και του θησαυροφύλακα Τζο Χόκι, αντίστοιχα. Επίσημα, δεν έχει γίνει ακόμη κανένα διάβημα προς την κατεύθυνση της αντικατάστασης του Συνοδινού, όλα όμως συγκλίνουν στην υπόθεση ότι θα είναι για μεγάλο διάστημα στα πίσω έδρανα.

Από το ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.