ΕΛΛΑΔΑ

«Πελοποννησιακή Συνεργασία»

Μία νέα, ριζοσπαστική αυτοδιοικητική πρόταση για την Πελοπόννησο

Μία νέα αυτοδιοικητική πρόταση για την περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Δέδες παρουσίασε στην Τρίπολη την Διακήρυξη Αρχών του συνδυασμού του για τις Περιφερειακές Εκλογές στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Δέδες συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και τους στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Πουλά, Γιώργο Πουλοκέφαλο και Παναγιώτη Αλευρά, με τους οποίους πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησαν ομαδικά από την παράταξη του σημερινού περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Και οι τρεις αναμένεται να αναλάβουν υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Αργολίδα, την Λακωνία και την Μεσσηνία.

Στο προοίμιο της παρουσίασης ο υποψήφιος περιφερειάρχης αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού, που θα είναι «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Ακολούθως, περιέγραψε το βασικό πλαίσιο μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές και το οποίο καθορίζεται από την πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική) κρίση, η οποία, όπως είπε, «έφερε μαζί της ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το αίτημα για να μην χαθεί άλλος χρόνος αναδύεται επιτακτικά. Η νέα Περιφερειακή Διοίκηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα βάλει τις βάσεις για την Πελοπόννησο του 2020. Η «Πελοποννησιακή Συνεργασία» επιχειρεί να προσεγγίσει τα προβλήματα με εφόδια την κριτική πολιτική θεώρηση και την επιστημονική τεκμηρίωση».

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιοι είμαστε και σε ποιους απευθυνόμαστε», ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιέγραψε την ομάδα που θα στελεχώσει τον συνδυασμό ως μία ομάδα «δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της Αυτοδιοίκησης. Οι πολιτικές και ιδεολογικές μας αφετηρίες είναι διαφορετικές. Μένουμε, όμως, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις, χωρίς να απεμπολούμε τις πολιτικές μας καταβολές. Κρατάμε σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις, μακριά από τα δεσμά των οικονομικών συμφερόντων. (…) Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Περιφέρειας που ανησυχούν για την τύχη του τόπου τους. Για το μέλλον των παιδιών τους. Σε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού. Σε εκείνους που βιώνουν τα αποτελέσματα μιας διοίκησης που μαραζώνει την περιφέρεια σε όλα τα επίπεδα. Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία...».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της διακήρυξης αρχών ο κ. Δέδες έκανε αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα, όπως: στο ανοιχτό και συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης που θα προωθήσει η παράταξή του, την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, την ενίσχυση των αμεσοδημοκρατικών θεσμών και τη διενέργεια τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων, την αποκέντρωση των διοικητικών λειτουργιών και την ενίσχυση του ρόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων, την κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων για βιώσιμη ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου με την κεντρική εξουσία και την ενίσχυση των πολιτικών αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.