ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και ο Γ.Στουρνάρας στο Μαξίμου

Ξεκίνησε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου με σκόνες ...τρομοκρατίας στο κάδρο της επιτυχίας

Παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ξεκίνησε η συνάντηση στο Μαξίμου. Να μην αφήσουν την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας να χαλάσει το success story θα επιδιώξουν Σαμαράς - Βενιζέλος.

Πολιτικά οφέλη για τη δικομματική κυβέρνηση εκτιμάται ότι φέρνει η σημερινή ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για το πρώτο ελληνικό ομόλογο μετά από μία 4ετία αποκλεισμού από τις διεθνείς αγορές.

Η επιτυχής έκβαση της έκδοσης δίνει τη δυνατότητα στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, κυρίως δε στον Πρωθυπουργό που μοιάζει να πιστώνεται αποκλειστικά κάθε θετικό, να επιδιώξουν να κεφαλαιοποιήσουν την εξέλιξη και να βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές ενόψει της διπλής εκλογικής μάχης του Μαΐου.

Βέβαια, η πρωινή τρομοκρατική ενέργεια και η μεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας που προφανή στόχο έχει να χαλάσει το κλίμα υπεραισιοδοξίας και να αλλάξει τη σημερινή ατζέντα, δεν μπορεί παρά να απασχολήσει τους δύο άνδρες που συναντώνται στις 10:00 το πρωί, στο Μαξίμου.

Έχουν περάσει μόλις λίγα 24ώρα μετά την προηγούμενη συνάντησή τους όπου το κλίμα ήταν βαρύ καθώς κυριαρχούσε το σκάνδαλο Μπαλτάκου. Η σημερινή, αντιθέτως, είναι συνάντηση «νίκης», αν και ουδείς εκ των δύο αρχηγών μπορεί να αποκλείσει ένα νέο «ατύχημα» στο δρόμο για τις κάλπες.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να τοποθετηθούν για την επαναφορά της Ελλάδας (σ.σ. έστω το πρώτο βήμα) στις αγορές και, φυσικά, δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία να εξαπολύσουν σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη της δικομματικής χαρακτηρίζουν την έκδοση του ομολόγου ως ένα αναγκαίο πρώτο βήμα προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και εκτιμούν πώς, πάντοτε υπό την αίρεση και των διεθνών εξελίξεων, τα επιτόκια στα ομόλογα αλλά και στα έντοκα θα αποκλιμακωθούν με ταχείς ρυθμούς, εξοικονομώντας σημαντικά κεφάλαια και βοηθώντας στην εμπέδωση του ενάρετου κύκλου της οικονομίας. Παράλληλα, σημειώνουν πως η υπερκάλυψη του ζητούμενο ποσού δίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην κυβέρνηση, εφόσον βρεθεί αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός τρίτου χρηματοδοτικού πακέτου – μνημονίου.

Ως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, κυβερνητικοί παράγοντες και από τα δύο κόμματα κάνουν λόγο για σύγχυση και αμηχανία. Αντιμετωπίζουν, μάλιστα, σχεδόν ειρωνικά τις αναφορές στελεχών της Κουμουνδούρου κατά τη χθεσινή ημέρα, βάσει των οποίων η έκδοση του ομολόγου είναι μόνον επικοινωνιακή κίνηση και μάλιστα με κόστος πολύ υψηλότερο από αυτό που σήμερα έχει λάβει η Αθήνα από το ΔΝΤ και την ευρωζώνη. Όλοι όσοι ξέρουν έστω και τα βασικά από τις διεθνείς αγορές γνωρίζουν ότι απαιτείται η έκδοση ενός τίτλου που θα λειτουργήσει ως «σημείο αναφοράς» σημείωνε στέλεχος της κυβέρνησης στο Matrix24.gr, προσθέτοντας ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται όψιμος υπερασπιστής του μνημονίου και των χαμηλότοκων δανείων που αυτό εξασφάλισε για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.