ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσκλητήριο προς τους γαλάζιους βουλευτές

Εναρκτήριο λάκτισμα Σαμαρά στον εκλογικό αγώνα

Το γάντι στους, ενίοτε εξαφανισμένους, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ρίχνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις εκλογές.

Ένα 24ώρο μετά την παρουσίαση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελούν το δεύτερο, μετά την οικονομία, πυλώνα για τη Νέα Ελλάδα που ευαγγελίζεται ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από όλους να δώσουν τη μάχη των εκλογών και να μην αφήνουν τίποτε εξ αυτών που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αναπάντητο. Όσοι είπε ο Πρωθυπουργός, προχθές στον Αντ1, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα από καταστροφέα έως υποκριτή και από έχοντα άγνοια των ευρωπαϊκών δεδομένων έως και ότι συνεργάζεται με το τουρκοκυπριακό κόμμα, είναι ενδεικτικά.

Ο Πρωθυπουργός ξέρει ότι η αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί στην πορεία προς τις κάλπες και επιθυμεί οι βουλευτές του να είναι έτοιμοι για... σκληρό ροκ. Άλλωστε, η πόλωση και το διακύβευμα περί σταθερότητας ή περιπέτειας μοιάζει να λειτουργεί θετικά για τη Ν.Δ., προς απογοήτευση βέβαια του κυβερνητικού της εταίροι, Ευ. Βενιζέλου.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί:

• στα οικονομικά επιτεύγματα και στην ανάγκη διασφάλισης των κεκτημένων

• στις απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις, όπως οι δράσεις που παρουσίασε χθες, και στην ανάγκη διαμόρφωσης της νέας Ελλάδας

• στην βελτίωση της αξιοπιστίας και της διεθνούς εικόνας της χώρας, η οποία και πρέπει να διαφυλαχθεί.

Δεν χωρά αμφιβολία πώς ο Πρωθυπουργός, πέραν της σκληρής επίθεσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιλέξει να σηματοδοτήσει την ενιαία Νέα Δημοκρατία, με αναφορές στις ρίζες της παράταξης και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κι αυτό όχι μόνον διότι είναι απολύτως αναγκαίο στο δρόμο προς την κάλπη καθώς θα συσπειρώσει στελέχη και ψηφοφόρους αλλά και γιατί απαντά σε μία ισχυρή δόση εσωστρέφειας που πλήττει, εκ νέου, τη Ν.Δ. και απειλεί να διογκωθεί στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης είναι αρνητικό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.