ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζει ο λαός»

Νέο «φλερτ» Τσίπρα με δημοψήφισμα

Σε στρατηγική επιλογή αναδεικνύεται το «όπλο» του δημοψηφίσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του Γιάννη Δραγασάκη προς αυτή την κατεύθυνση, το ίδιο επισήμανε σε συνέντευξή του και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας» και άφησε να εννοηθεί ότι οι πολίτες θα συμμετέχουν με δημοψηφίσματα. «Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, μόνο με τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή του λαού στην πολιτική διαδικασία. Ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για τις κρίσιμες αποφάσεις που τον αφορούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είμαστε στο στόχαστρο»

Παράλληλα, στην συνέντευξή του, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στην πολεμική του κατά των «διαπλεκόμενων», τονίζοντας, μάλιστα ότι «αν είχαμε καταθέσει τα διαπιστευτήριά μας στη διαπλοκή και τους δανειστές θα ήμασταν κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2012». «Είμαστε στο στόχαστρο της οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία, αφού έριξε την Ελλάδα στον γκρεμό, συνεχίζει το πάρτι της σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Γιατί με τις συγκυβερνήσεις των συμφερόντων της, τα μεσαία και τα πιο φτωχά κοινωνικά στρώματα πληρώνουν το δικό της λογαριασμό», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ως «ασκήσεις επί χάρτου του παλιού πολιτικού κόσμου που φεύγει». Επίσης, προεξοφλεί τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές προβλέποντας ότι η νίικη αυτή «θα λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα αλλαγής, κυρίως στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου» και σε ό,τι αφορά την επίσκεψή του στην Ρωσία, ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει ότι η επίσκεψη αυτή δείχνει την «ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική» που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.