ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οξεία κριτική στον Φώτη Κουβέλη

Επιτροπή διαλόγου Ελιάς, ΔΗΜΑΡ και Ποταμιού προτείνει ο Λυκούδης

Σκληρή κριτική στις επιλογές της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ άσκησε ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η μειοψηφία του κόμματος στο Γκάζι.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Παράλληλα, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος πρότεινε να συσταθεί μία επιτροπή διαλόγου μεταξύ όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, υπερασπίστηκε την αυτοτέλεια του κόμματός του, αλλά εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία του με την διαφαινόμενη «στροφή» της Αγίου Κωνσταντίνου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ δεν είναι υποχώρηση, δεν είναι ήττα ευρείας έκτασης, είναι συντριβή», ενώ επέστρεψε στην ηγεσία του κόμματος τις κατηγορίες που είχε δεχθεί πως «υπηρετεί αντίπαλο πολιτικό σχέδιο», τότε που έδινε το παρών στις εκδηλώσεις των 58. «Η ανασυγκρότηση της μεγάλης Σοσιαλιστικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι αντίπαλο σχέδιο. Είναι το δικό μας σχέδιο. Από χρόνια πολλά», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως το αντίπαλο σχέδιο «ήταν αυτό που εφαρμόστηκε από την ηγεσία και που μας οδήγησε σε μονόδρομους, σε αδιέξοδα, σε ήττες και τελικά στη συντριβή».

Μάλιστα, ο Σπύρος Λυκούδης αξίωσε από το Φώτη Κουβέλη, φωτογραφίζοντάς τον, να αναλάβει την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη συντριβή και είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν όπως αυτοί νομίζουν αυτή την ευθύνη. Απαιτούμε να αναλάβουν την ευθύνη», είπε.

«Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Σπύρος Λυκούδης, απευθυνόμενος στην πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ, επισήμανε πως «θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ χώρο έτοιμο για συνάντηση μαζί του, είτε άμεσα είτε μέσω κεντροαριστερών στάσεων». «Τους κατανοώ αλλά δεν συμφωνώ», συνέχισε, απορρίπτοντας αυτό το σενάριο.

Παρών ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σημειωτέον πως στην εκδήλωση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης δεν είχε προσκληθεί ο Φώτης Κουβέλης, αλλά έδωσε το παρών ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος, του Ποταμιού: ο Σταύρος Θεοδωράκης. Επίσης, εκεί ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μάκης Παπούλιας και Σταύρος Τσακυράκης, αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την «Ελιά» Γιώργος Βερνίκος, Παντελής Καψής, Μάνος Επιτροπάκης, Πασχάλης Αγανίδης. Από τη ΔΗΜΑΡ ήταν παρόντες οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Βασίλης Οικονόμου και Νίκη Φούντα, αλλά και οι απερχόμενοι ευρωβουλευτές Σπύρος Δανέληλς και Άννυ Ποδηματά. Το παρών έδωσαν οι καλλιτέχνες Μπάμπης Τσέρτος και Κώστας Κουτσομύτης και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, όπως και οι Πέτρος Κουναλάκης και Βασίλης Πουλαντζάς. Επίσης, ήταν εκεί οι: Κώστας Τριαντάφυλλος, Γιάννης Βούλγαρης, Αθηνά Δρέττα, Φίλιππος Σαχινίδης, Νίκος Μπίστης, Μάνος Ματσαγγάνης, Νίκος Διακουλάκης, Γιάννης Μεϊμάρογλου και Γιώργος Παγουλάτος.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΚΤ 6:43 05/06/2014

    Διασπαστική κίνηση Λυκούδη!!!

  2. nlk 21:49 04/06/2014

    η μονη θετικη κινηση ειναι η συνεργασια με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγη απο το μνημονιο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.