ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαδοχικές συναντήσεις Σαμαρά με υπουργούς

Η καθημερινότητα στο στόχαστρο του Μαξίμου

Σειρά συναντήσεων με τους υπουργούς του προγραμματίζει ο πρωθυπουργούς σε μία προσπάθεια να επαναφέρει την κυβέρνηση σε εντατικούς ρυθμούς μετά τις ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό.

Εχθές, ο πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια, Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα που ο «Economist» εκτιμούσε πως ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό που έκανε προετοιμάζεται για εκλογές, στο Μαξίμου επιδιώκουν «λίγα λόγια και πολύ δουλειά».

Σήμερα την πύλη του πρωθυπουργικού Μεγάρου πέρασε αρχικά ο υπουργός Πολιτισμού και ακολούθησε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα σημείωσε ο κ. Τασούλας και ανέφερε, επ' αυτού, ότι τα μουσεία είναι ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

«Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Στόχος του νέου υπουργικού συμβουλίου, με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου είναι να αφήσουν τα …μεγάλα και να πιάσουν τα μικρά, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Στην συνάντηση  του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, θέματα της καθημερινότητας αλλά και οι προκλήσεις των μελλοντικών μεταρρυθμίσεων, κυρίως στο ασφαλιστικό, μονοπώλησαν τη συζήτηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.