ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όργιο φημών

Συνάντηση Στουρνάρα - Θεοχάρη στη σκιά της παραίτησης

Συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπό παραίτηση σύμφωνα με τη φημολογία Χάρη Θεοχάρη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, μπήκε μετά από λίγη ώρα και ο σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Νίκος Καραβίτης, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το σενάριο αποχώρησης του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παράλληλα με τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

O Χ. Θεοχάρης θα απομακρυνθεί σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο παραιτούμενος από τη θέση του καθώς η θητεία του είναι πενταετής και φυσικά αργεί ακόμη να λήξει.

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Θεοχάρη έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βρυξέλλες αλλά και η τρόικα, όπως γράφει η «Καθημερινή». Επιπλέον, η αλλαγή στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων θα συνοδευτεί και με ευρύτερες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό.

Όσο για το διάδοχό του, τα σενάρια είναι πολλά. Το πρόσωπο που θα πάει στη Γενική Γραμματεία Εσόδων πρέπει να συνδυάζει πολλά ... προσόντα. Πρέπει να έχει τη στήριξη της Βουλής, αλλά και θετική απήχηση στην κοινωνία.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η επιλογή θα είναι πρωτίστως πολιτική και θα εντάσσεται στο γενικότερο ανασχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.