ΕΛΛΑΔΑ

Δέσμευση Λοβέρδου

Αυτόματες μετεγγραφές για πολύτεκνους και τρίτεκνους

Σε καθησυχαστικές δηλώσεις για μαθητές και γονείς, καθώς εκκρεμούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις σε ότι αφορά το θέμα των μετεγγραφών προέβη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση για τις μετεγγραφές ειδικά σε όσους εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), καθώς ο Υπουργός είχε δηλώσει ότι αποφασίζουν τα τμήματα όπως προβλέπεται από το ν. 4264/2013 με αποτέλεσμα πολλοί υποψήφιοι να αναρωτιούνται αν τελικά θα πάρουν την πολυπόθητη μετεγγραφή.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ καθώς και το δελτίο τύπου έρχονται να καθησυχάσουν ως έναν βαθμό τους γονείς και τους μαθητές.

Όπως αναφέρει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο για τους πολύτεκνους, ωστόσο για να είναι πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ οι μετεγγραφές θα έπρεπε, σύμφωνα με την ΑΣΠΕ, να γίνει η προσθήκη της λέξης «υποχρεωτική» για τους πολύτεκνους, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο άρνησης της Μετεγγραφής από τη Γ.Σ του Τμήματος Υποδοχής και το παιδί να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πάρει τη Μετεγγραφή και να συμπληρώσει ορθά το Μηχανογραφικό του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο νόμος ορίζει ότι όσοι εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες δικαιούνται τη μετεγγραφή, έχουν το δικαίωμα και όχι τη δυνατότητα αφήνοντας να νοηθεί ότι πιθανόν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών σε αντίθεση με τη νέα κατηγορία των εισοδηματικών κριτηρίων για την οποία θα υπάρχει το πλαφόν του 10%.

Συγκεκριμένα η νέα κατηγορία των δικαιούχων θα περιλαμβάνει όσους έχουν εισόδημα 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μεταγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνά το 10% επί των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια –ΤΕΙ υποδοχής.Σε περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων μεταφοράς θέσεων (μεταγραφής) είναι ανώτερος του ποσοστού του 10% μοναδικό κριτήριο κατάταξης θα είναι ο βαθμός εισαγωγής.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος έδωσε την είδηση ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι θα διευκολυνθούν στη διαδικασία της μετεγγραφής και δεν θα χρειαστούν αιτήσεις καθώς η διαδικασία θα είναι αυτόματη μετά τη δήλωση της ιδιότητας του πολύτεκνου ή του τρίτεκνου. Εντός των ημερών αναμένεται η ψήφιση των διατάξεων από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.