ΚΟΣΜΟΣ

Για δεύτερη φορά σε 10 χρόνια

Διαπραγματεύσεις στο παρά πέντε για να μη χρεοκοπήσει η Αργεντινή

Διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη ανάμεσα στην Αργεντινή και τους πιστωτές της προκειμένου η χώρα της Λατινικής Αμερικής να μην κηρύξει χρεοκοπία για δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία, καθώς η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τοπική ώρα (07:00 την Πέμπτη ώρα Ελλάδας).

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Αργεντινής είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άξελ Κισίλοφ, που καλείται να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των κερδοσκοπικών ταμείων που διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ρόλο-κλειδί στις συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ενδέχεται να διαδραματίσουν, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, οι ιδιωτικές τράπεζες της χώρας που θα μπορούσαν να εξαγοράσουν την οφειλή από τα δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια και κατόπιν να έρθουν σε μια συμφωνία με την κυβέρνηση για να αποζημιωθούν με τη σειρά τους. Η λύση αυτή θα επέτρεπε, αφενός να ικανοποιηθούν τα NML και Aurelious και αφετέρου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι υπόλοιποι πιστωτές —που διακρατούν το 93% του χρέους της χώρας— να διεκδικήσουν με τη σειρά τους το σύνολο της οφειλής και όχι μόνο το 30% της αρχικής τους επένδυσης.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.