ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένουν οι ανισότητες τρία χρόνια μετά

Ενιαίο μισθολόγιο μόνο στα χαρτιά

Απόφοιτος δημοτικού, υπάλληλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, έχει μηνιαίο μισθό 1.848 ευρώ, ενώ ο μισθός υπαλλήλου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών είναι 1.610,91 ευρώ.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που, σύμφωνα με την «Καθημερινή», δείχνει ότι το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή του, μόνο ενιαίο δεν είναι και ότι οι ανισότητες παραμένουν.

Παρά το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων υπαλλήλων υπέστη σημαντικές απώλειες, σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα απαντώνται περιπτώσεις που οι αποδοχές υπαλλήλων απέχουν αισθητά, όταν οι αρμοδιότητές τους ή τα προσόντα τους δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο.

Οι αποδοχές παραμένουν υψηλότερες στους διάσπαρτους φορείς του Δημοσίου και μισθολογικές διαφορές απαντώνται όχι μόνο μεταξύ υπουργείων, αλλά και εντός των ίδιων υπουργείων, όταν υπάρχουν διαφορετικές υπηρεσίες και γραμματείες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι 18 εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού λαμβάνουν μεικτά 2.178,44 ευρώ έκαστος το μήνα, όταν στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης το αντίστοιχο ποσό είναι αυτό των 1.887,46 ευρώ.

Την ίδια ώρα υπάρχει διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στην υπηρεσία Οικονομικού ένας υπάλληλος ΠΕ έχει μεικτές μηνιαίες απολαβές ύψους 2.685,78 ευρώ.

Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο αντίστοιχος υπάλληλος λαμβάνει 1,865 ευρώ μαζί με επιδόματα και εργοδοτικές εισφορές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.