ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία του τραυματισμένου τρομοκράτη

Συνελήφθη ο επικηρυγμένος Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι

Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και επικηρυγμένος, Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς σε ευρεία επιχείρηση των αστυνομικών αρχών.

Χειρουργήθηκε ο Μαζιώτης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μαζιώτης μπήκε σε κατάστημα της περιοχής και αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ οι δράστες πέταξαν και χειροβομβίδα, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη. Κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο τουρίστες -ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός. Ο Γερμανός επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιό του, ενώ ο Αυστραλός διακομίσθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Στον δεξί ώμο τραυματίστηκε ο Μαζιώτης και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Φωτογραφία από τον δημοσιογράφο Φώτη Βαλλάτο

Έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα, ενώ σε εξέλιξη είναι αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό πιθανών ομάδων υποστήριξης του Μαζιώτη.

Πρόκειται για το Νο1 καταζητούμενο τα τρία τελευταία χρόνια, ενώ μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο φερόμενος ως αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα είχε επικηρυχθεί για 1 εκατ. ευρώ. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του είχε ξεκινήσει μετά την ισχυρότατη έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος, επί της Αμερικής στις 10 Απριλίου. Η Αντιτρομοκρατική είχε «δει» τον Μαζιώτη πίσω από αυτή την επίθεση. Έκτοτε είχαν ενταθεί οι έρευνες και ο κλοιός έσφιγγε καθημερινά γύρω του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαζιώτης θεωρείται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και παρέμενε άφαντος από το 2011, μετά την αποφυλάκισή του, λόγω της παρέλευσης του 18αμηνου της προσωρινής του κράτησης. Επίσης αναζητείται η σύντροφός του Πόλα Ρούπα.


Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Η περούκα που φορούσε ο Μαζιώτης προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουν


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.