ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παρών» ο Αλ. Τσίπρας στη μάχη του πολυνομοσχεδίου

ΣΥΡΙΖΑ: Θερινή πολιορκία στη Βουλή

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση ως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και κοινοβουλευτική πολιορκία της κυβέρνησης με ονομαστικές ψηφοφορίες σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες ημέρες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί ρελάνς προς την κυβέρνηση, καθώς στην Κουμουνδούρου εδραιώνεται η εκτίμηση ότι ο πολιτικός χρόνος μετρά αντίστροφα για το Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαπιστώσει μία… περίεργη «κινητικότητα» στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εξ ου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών σε «δύσκολες» για την κυβέρνηση ρυθμίσεις, οι οποίες ήδη συγκεντρώνουν αντιδράσεις «γαλαζοπράσινων» βουλευτών.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τουλάχιστον δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου: εκείνο που αφορά την κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων στον επαρχιακό Τύπο (που καταδικάζει τις περιφερειακές εφημερίδες σε… θάνατο και έχει βρει αντίθετους πολλούς συμπολιτευόμενους βουλευτές) αλλά και το άρθρο 221 που αφορά το Ασφαλιστικό, την περίφημη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και την συγχώνευση επικουρικών ταμείων, τα οποία οδηγούν σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Συνάντηση Τσίπρα με ένστολους

Εξάλλου, οι ένστολοι, παρά τις μερικές υποχωρήσεις της κυβέρνησης, εμφανίζονται ουδόλως ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις. Για τον λόγο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη κινείται στην κατεύθυνση μίας συνάντησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπων των ενστόλων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίσει ένα «προβληματικό» για τον ίδιο κοινό –δηλαδή τους στρατιωτικούς, αλλά και τους αστυνομικούς.

Συν τοις άλλοις, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το «παρών» στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκειμένου να δοθεί κατά το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων και να επωμιστεί η κυβέρνηση το συνεπαγόμενο πολιτικό κόστος.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.