ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φλερτάρει» και με αυτοδυναμία

Με 8,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα της Public Issue

Στην παράσταση νίκης η ψαλίδα ανοίγει στις 44 μονάδες, ενώ αυξάνεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που βλέπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίζει τις εκλογές με μεγάλη διάφορα

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Στην παράσταση νίκης η ψαλίδα ανοίγει στις 44 μονάδες, καθώς ο  ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει και διευρύνει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, με 66% έναντι 22% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5%, η Ν.Δ. στο 27%, το Ποτάμι στο 10,5%, το ΚΚΕ στο 6,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 6%, η Χρυσή Αυγή στο 6%, οι ΑΝΕΛ στο 3% και η ΔΗΜΑΡ στο 1% με τα υπόλοιπα κόμματα να αθροίζονται στο 4,5%.

Παράλληλα, αυξάνεται το ποσοστό των ψηφοφόρων που βλέπουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κερδίζει τις εκλογές με μεγάλη διαφορά. Μεταξύ άλλων, 4 στους 10 ερωτηθέντες απαντούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές «με μικρή διαφορά». Για νίκη με «μεγάλη διαφορά» κάνει λόγο το 1%, ενώ δεν εκφράζει γνώμη το 12%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά, από τις 13 έως τις 20 Οκτωβρίου.

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. gp 8:43 26/10/2014

    Σιγά μην είναι και 18 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που στηρίζει την επιτυχία του στα αδιέξοδα που μας έφερε αυτή η κυβέρνηση.Τα στελέχη του έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων στις τράπεζες των διεθνών τοκογλύφων, ο Αρχηγός του δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο και έχει βρεί υποστήριξη από την Γιάννα Αγγελοπούλου που έφερε στην Ελλάδα την Ολυμπιάδα του 2004 που αύξησε και άλλο το Δημόσιο χρέος.Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί τίποτα καινούργιο αλλά κάτι παλιό και φθαρμένο.

  2. Θ.Τ. 10:55 25/10/2014

    Αλλη μιά δημοσκόπηση με «αναγωγές» ( δίνει σύνολο 100 % ) .
    Κοστουμάκι επί μέτρω .
    Τα ΔΞ/ΔΑ, άκυρα κ.λπ. πόσα είναι άραγε ?
    Κρύβουν το «πρώτο» κόμμα .
    Εντάξει είναι σχετικά μπροστά ο τσίριζα .
    Πέραν τούτου ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ .
    Ούτε καν πρώτο κόμμα .
    Οσο γιά αυτοδυναμία ούτε από μακρυά .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.