ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αλλαγή του κλίματος ευελπιστεί το ΠΑΣΟΚ

«Επιθετική πρωτοβουλία» για την υπέρβαση της εκλογολογίας

Έναν ελιγμό για να ξεφύγει από την «ακατάσχετη εκλογολογία και προεδρολογία», όπως αναφέρεται μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, αναζητούσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Και τον βρήκε στην διπλή πρωτοβουλία για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ανακοίνωση της έναρξης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών για ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο.

Επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης –και δεινός συνταγματολόγος- Ευάγγελος Βενιζέλος, έφερε μαζί στις βαλίτσες του την πρόταση που εικάζεται ότι θα ανατρέψει το πολιτικό κλίμα και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από την ηττοπάθεια που την διακατέχει το τελευταίο διάστημα. Εξού και οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Μόνο τυχαίες άλλωστε δεν ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη από νωρίς χθες το πρωί, όταν μιλούσε (Alpha 9,89) για ανάγκη της κυβέρνησης «να συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει και να μην πέσει στην παγίδα της εκλογολογίας». Ο ίδιος είχε παρατηρήσει ότι αυτή η συζήτηση δημιουργεί ανασφάλεια και πως η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε να σέρνεται η εκλογολογία. Η κυβέρνηση πρέπει να κόψει μαχαίρι την εκλογολογία, με κατηγορηματική της διάψευση αλλά και με την πολιτική της δράση», έλεγε λίγο αργότερα στα «Παραπολιτικά», τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι θα πρέπει να απεμπλακεί και από την συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε λίγο αργότερα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου για δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού. Απαντώντας τρόπον τινά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που μία μέρα νωρίτερα είχε θέσει το κόμμα του σε εκλογικό συναγερμό, δήλωνε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο», με στενούς συνεργάτες του να υπερθεματίζουν μιλώντας για μία «επιθετική πολιτική πρωτοβουλία» για την υπέρβαση της εκλογολογίας και της προεδρολογίας. «Με την κίνηση αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης, ο καθένας θα έρθει στην Βουλή για να αναμετρηθεί», έλεγαν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αργά χθες το βράδυ, θέτοντας κάθε βουλευτή ξεχωριστά προ των ευθυνών του.

Σταθερή ενημέρωση...

Την ίδια ώρα, στην συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, δόθηκε τέλος και στην «παρεξήγηση» που είχε δημιουργηθεί μία μέρα νωρίτερα με την συμμετοχή του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Γκίκα Χαρδούβελη και των εκπροσώπων της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, σήμερα το πρωί, Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης, οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΣΟΚ στην διαπραγμάτευση των Παρισίων που «κόπηκαν» τρόπον τινά από την συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, θα επισκεφθούν τον Γκίκα Χαρδούβελη σε μία συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων με κάθε υπουργό ξεχωριστά, παρουσία και του Σταύρου Παπασταύρου. Οι ίδιες πηγές, δε, διαβεβαιώνουν ότι η ενημέρωση αυτή θα αποκτήσει στην πορεία σταθερό χαρακτήρα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ.. 10:36 02/10/2014

    Να πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά/ΒΒ ψήφο εμπιστοσύνης
    εν ονόματι του ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
    που αποτελεί ο ακαταλόγιστος τσίριζα
    γιά την ΧΩΡΑ και πριν απ΄όλα
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ
    ( άνεργοι, νέοι, μικρομισθοσυνταξιούχοι, τιμιως υπερφορολογούμενοι ) .

    Αυτό όνως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει
    το ΠΑΣΟΚ να αποσύρει ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
    ( ελέω ΔΟΛμπομπολ ) στον «ηγέτη» ξένο σώμα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.