Neo

«Λαφαζανικοί» εναντίον ΔΗΜΑΡ

Ο Neo έχει ενημερώσει τους αναγνώστες του για τον αναβρασμό που επικρατεί στην «Αριστερή Πλατφόρμα», δηλαδή στην τάση της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τις προχωρημένες, ως φαίνεται, διεργασίες προεκλογικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, χθες, έκανε την εμφάνισή του και δεύτερο άρθρο στην ιστοσελίδα των «λαφαζανικών», iskra.gr, που αυτή τη φορά υπογράφεται από μέλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σόφη Παπαδόγιαννη. Το άρθρο της Σόφης Παπαδόγιαννη έχει τον τίτλο «Συνέδριο ΔΗΜΑΡ: Αμετανόητη η ΔΗΜΑΡ για την μνημονιακή κυβερνητική της θητεία» και σ' αυτό, η στενή συνεργάτιδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη περνά... γενεές δεκατέσσερις το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. «Το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ έδειξε ότι ο χώρος δεν έχει ακόμη καταλάβει γιατί ο κόσμος της έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν είναι σε θέση ούτε τα αυταπόδεικτα συμπεράσματα να βγάλει από τη μέχρι τώρα πορεία του, να επανεξετάσει σε βάθος τις επιλογές του και να επανατοποθετηθεί πολιτικά.

Αν και πλέον η ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται ως, δήθεν, αντιμνημονιακή δύναμη, αν και έχει εγκαταλείψει τους παλιούς κυβερνητικούς της εταίρους και αναζητά νέους,- στην Αριστερά αυτή τη φορά-, εντούτοις συνεχίζει να κινείται στην ίδια κεντροαριστερή πολιτική τροχιά, δογματικά προσκολλημένη στις διαχειριστικές του μνημονιακού – τροϊκανού πλαισίου θέσεις της», συμπεραίνει από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ η Σόφη Παπαδόγιαννη και, μεταξύ άλλων, συνεχίζει: «Μετά την πολιτική και εκλογική συντριβή και το ναυάγιο του εγχειρήματος ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, η συνεργασία ή η ένταξη κεντρικών στελεχών στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι μονόδρομος για την επιβίωση του χώρου. Άλλωστε η διαφαινόμενη κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει καταστήσει πόλο έλξης για διάφορες «σοσιαλδημοκρατικές» ομάδες και πρόσωπα με μνημονιακές περγαμηνές, που εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο καράβι, για να διασωθούν οι ίδιοι και να συνεχίζουν να νέμονται την εξουσία. Ουδείς, όμως, και πολύ περισσότερο η Αριστερά δεν επιτρέπεται να επαναφέρει στην πολιτική επιφάνεια όσους η λαϊκή ετυμηγορία τιμώρησε με περιθωριοποίηση για τη μνημονιακή τους πορεία».

Και μετά, η κ. Παπαδόγιαννη αφήνει τη ΔΗΜΑΡ στην ησυχία της και αρχίζει τις αιχμές για... το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: «Και είναι απορίας άξιον πώς εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη πολιτικού ανοίγματος προς την ΔΗΜΑΡ, όταν άλλοι χώροι, πολιτικά συγγενείς της ΔΗΜΑΡ, όπως το Ποτάμι την απαξιώνουν και για λόγους «αξιοπιστίας» τους αρνούνται ακόμη και το διάλογο μαζί της.
Είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ και διάφορους άλλους «μεταμεληθέντες» μνημονιακούς θα είχε ολέθρια αποτελέσματα για τον ίδιο και την φερεγγυότητά του, αλλά κυρίως για τον τόπο, που έχει ανάγκη ριζοσπαστικές λύσεις για να σταθεί ξανά όρθιος στα πόδια του», γράφει, προειδοποιώντας, μάλιστα πως «αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί πολιτικούς συμμάχους σε χώρους που δεν υπάρχουν σύμμαχοι, πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου το κοινωνικό και κινηματικό πεδίο, που είναι προνομιακό για αυτόν». Πάντως, ο Neo γνωρίζει πολύ καλά ότι στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου έχουν άλλη άποψη επί του θέματος...

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.