ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Πατούλης: Ως ΙΣΑ προστατεύουμε την υγεία των πολιτών

Η πολιτεία πρέπει να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτών, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Ο κ. Πατούλης παρέστη στη τελετή εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τις Ψυχιατρικές Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι το κράτος θα πρέπει να σκύψει στα προβλήματα της ψυχικής υγείας τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Σύσσωμη η ιατρική κοινότητα πρέπει να κινητοποιηθεί, προκειμένου να συμβάλλει στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και στη πρόληψη των ψυχικών διαταραχών. Η Ελληνική ψυχιατρική εταιρία παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην υποστήριξη των οικογενειών των ψυχικά πασχόντων όσο και στη συνεχή ενημέρωση του πολίτη. Η σχιζοφρένεια που είναι και το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας είναι μια από τις 10 νόσους με τη σοβαρότερη επιβάρυνση και επηρεάζει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπερασπιζόμαστε και προστατεύουμε την υγεία των Ελλήνων πολιτών αλλά και διαφυλάττουμε την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού που καθημερινά διασύρεται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.