MEDIA

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Οι δημοσιογράφοι στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού

Το δικαίωμα στην παιδεία είναι καθολικό και αδιαπραγμάτευτο, τονίζει η ΕΣΗΕΑ με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στην υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

«Με δεδομένη την αυτονόητη θέση αρχής και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών στη μόρφωση, η δημοσιογραφική κοινότητα, όπως και η κοινή γνώμη θεωρούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρισκόταν λύση στο αδιέξοδο, που δημιούργησε η στάση της Πολιτείας απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Νίκου Ρωμανού, να μπορεί απρόσκοπτα να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στο ΤΕΙ Αθήνας. Η απόφαση, όμως, του Δικαστικού Συμβουλίου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος συνεχίζει για 24η ημέρα την απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά», σημειώνει η Ένωση Συντακτών, υπογραμμίζοντας πως «το δικαίωμα στη μόρφωση θα πρέπει να ασκείται ελεύθερα και να το απολαμβάνουν όλοι ανεξάρτητα από την όποια δικαστική διεκπεραίωση της υπόθεσης τους».

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από την Πολιτεία να λάβει όλα απαραίτητα μέτρα για την άσκηση του αυτονόητου δικαιώματος και η κυβερνητική εξουσία να αντιληφθεί ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρτερη όλων.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δημοσιογράφων στην  πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για το αυτονόητο δικαίωμα του Νίκου Ρωμανού στην παιδεία. Οι υπογραφές εργαζομένων στα ΜΜΕ υπέρ του αιτήματος του νεαρού απεργού πείνας έχουν ξεπεράσει τις 400.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.