ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ημερίδα του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών

Δραγασάκης:«Τα σημάδια ανάκαμψης, με σκληρά μέτρα, όπως αυτά που ζητάει η τρόικα, μπορούν να εξαφανιστούν και να έχουμε υποτροπή στην ύφεση»

Για την πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει άμεσα μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις, έκανε λόγο ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε ημερίδα του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών .

Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για την έξοδο από την κρίση και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης ήταν το αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο ημερίδας του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε ότι νέο μοντέλο ανάπτυξης θα είναι εκείνο που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις επιπτώσεις τους με το βλέμμα στο μέλλον (περιβαλλοντικά δεδομένα, τεχνολογικές εξελίξεις) και όχι με επιστροφή στις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Επιπλέον, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να προσδιοριστούν οι νέοι όροι άσκησης της επιχειρηματικότητας (πάταξη διαφθοράς και διαπλοκής).

Εξάλλου, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι τα όποια σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας δεν εξασφαλίζουν την περαιτέρω πορεία, καθώς με σκληρά μέτρα, όπως αυτά που ζητάει η τρόικα, τα σημάδια αυτά μπορούν να εξαφανιστούν και να έχουμε υποτροπή στην ύφεση. Όπως εξήγησε, χρειάζεται ένα πρόγραμμα επενδύσεων επιπέδου «New Deal», και ότι η πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει άμεσα μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα λειτουργεί χωρίς εξαρτήσεις.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.