Neo

Παίζοντας με τις λέξεις...  

Ο Neo έχει εγκαίρως ενημερώσει τους αναγνώστες του πως η υπεράσπιση της «οργανωτικής και πολιτικής αυτοτέλειας» της ΔΗΜΑΡ δεν σημαίνει αυτομάτως πως η συνεργασία της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κουμουνδούρου δεν μπορεί να προχωρήσει.

Αντιθέτως, άλλο πράγμα είναι η οργανωτική αυτοτέλεια και άλλο η ένταξη στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μ' άλλα λόγια, η ΔΗΜΑΡ μπορεί να παραμείνει κόμμα εν λειτουργία, αλλά να λάβει απόφαση πως δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές, αλλά συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ -αφού αν γινόταν συνασπισμός κομμάτων, θα χανόταν το μπόνους των 50 εδρών...

Αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις φαίνεται πως το έχει καταλάβει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Έτσι, χθες, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και ερωτηθείσα αν η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, έδωσε μία σιβυλλική απάντηση σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του κόμματος στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής. «Ειπώθηκε εχθές (σ.σ. προχθές) ότι ουσιαστικά θα εξασφαλιστεί η αυτοτέλεια η οργανωτική και η λειτουργική. Δεν ειπώθηκε ότι θα κατέβει αυτόνομα», είπε η Νίκη Φούντα, προσθέτοντας ότι η δική της άποψη είναι πως μια αυτόνομη κάθοδος «δεν είναι δυνατόν να γίνει, γιατί ξέρουμε όλοι  ότι τα δημοσκοπικά αποτελέσματα είναι πενιχρά οπότε κάτι τέτοιο  θα ήταν αυτοκτονικό και για τον χώρο».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 10:42 12/12/2014

    » Μ’ άλλα λόγια, η ΔΗΜΑΡ μπορεί να παραμείνει κόμμα εν λειτουργία .. »

    Κάτιδ ηλ. σαν το κόμμα του Αηδόνη, με τον αρχηγό
    εντός, εκτός κι επι τ’ αυτά …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.