ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μιλάμε για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας»

Tσίπρας: Καθαρή εντολή αυτοδυναμίας και όχι λευκή επιταγή

Μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, όχι από αλαζονεία αλλά από ευθύνη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας από τον ελληνικό λαό, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με καμία πολιτική δύναμη από αυτές που συνέδεσαν την πολιτικής τους επιβίωση με το μνημόνιο, προκαλώντας πόνο και καταστροφή στη χώρα. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι».

Κάνει λόγο για «κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, εθνικής αναγέννησης και αξιοπρέπειας των Ελλήνων (....) Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Όχι συναίνεση στην καταστροφή όπως μας ζήταγε ο κ. Σαμαράς. Συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Σε ότι αφορά στο μνημόνιο και σε μία χρονική του παράταση ο Αλ. Τσίπρας δηλώνει ότι «το μνημόνιο το τελειώνει στις 25 Γενάρη ο λαός με την ψήφο του. (...) Θα έχουμε την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το οποίο έχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε. Και μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ξεκινήσει αμέσως. Θα αφορά τη δανειακή σύμβαση και το χρέος που πρέπει να γίνει κοινωνικά βιώσιμο».

Αναφερόμενος στο Ποτάμι λέει ότι «δεν πείθει παρά ελάχιστο μέρος του εκλογικού σώματος. Τοποθετούμε το Ποτάμι εκεί που τοποθετεί το ίδιο τον εαυτό του, στη θέση μια δύναμης που αναζητά ευκαιριακό ρόλο, χρησιμοποιώντας όμως επιχειρήματα και θέσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την υπεράσπιση του μνημονίου».

Όσον αφορά στο θέμα του Προέδρου τόνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ευρύτερη συναίνεση εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς επιθυμία είναι ο ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχει ευρύτερη απήχηση ώστε να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμικό του ρόλο.

Για τη στάση του ΚΚΕ σχολίασε ότι η περιθωριοποίησή του σε τόσο κρίσιμες ιστορικές περιόδους δεν του ταιριάζει, ενώ για τα πρώτα νομοσχέδια που προτίθεται να φέρει στη Βουλή είπε ότι θα αφορούν σε μέτρα αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων, βοήθειας σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες και στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. CCCP. 15:54 18/01/2015

    Καθαρή εντολή που λές Τσίπρα και όχι λευκή επιταγή είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα.
    Παίζεις με τις λέξεις και την απόγνωση του κόσμου, απευθύνεσαι σε ένα ακρωατήριο που έχει συμφέροντα από εσένα η καθόλου κρίση.Αν μου έλεγε κανείς εσένα η τον Σαμαρά θα έλεγα κανέναν σας γιατί είστε το ίδιο και το αυτό και εξυπηρετείτε τον ίδιο σκοπό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.