ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Μαξίμου ποντάρει στον παράγοντα «κοινωνία»

Η κυβέρνηση επενδύει στις... διαδηλώσεις συμπαράστασης

Ως επιβεβαίωση της στήριξης της κοινωνίας προς την κυβέρνηση εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου τα δεκάδες συλλαλητήρια... συμπαράστασης, που έλαβαν χώρα χθες στην Αθήνα και πολλές μεγάλες ελληνικές, αλλά και ευρωπαϊκές πόλεις, με την ελπίδα οι πρεσβείες των χωρών-πιστωτών να... έχουν σημειώσει την αθρόα προσέλευση σ' αυτά τα συλλαλητήρια και να καταλάβουν πως η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η κοινωνία, δεν αντέχουν νέα μέτρα λιτότητας.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κυβέρνηση έδειξε ήδη από προχθές το βράδυ την σημασία που δίνει στον λεγόμενο «λαϊκό παράγοντα», με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει κατά την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του πως «στο Eurogroup δεν πηγαίνει να διαπραγματευθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά όλος ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, χθες, ο πρωθυπουργός «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο facebook φωτογραφία από την συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση στην πλατεία Συντάγματος και επανέλαβε την εκτίμησή του πως η κυβέρνηση δεν δίνει μόνη της τη μάχη της διαπραγμάτευσης. «Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, χαιρετίζοντας από τις Βρυξέλλες την πρωτοβουλία των πολιτών να δείξουν εμπράκτως -και παρά το τσουχτερό κρύο- την συμπαράστασή τους προς την κυβέρνηση.

«Νέο κίνημα πλατειών»

Η ικανοποίηση της κυβέρνησης, εξάλλου, φάνηκε και χθες το βράδυ, καθώς ενόσω το δύσκολο Eurogroup βρισκόταν σε εξέλιξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εξήρε την πρωτοβουλία χιλιάδων πολιτών να συμπαρασταθούν στην κυβέρνηση. «Οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν  και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο «κίνημα πλατειών» προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει: «Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο».

Συγκεντρώσεις-μήνυμα στις άλλες κυβερνήσεις

Σημειωτέον πως η κυβέρνηση δεν ποντάρει μόνο στις συγκεντρώσεις εντός των ελληνικών συνόρων, που δείχνουν ότι έχει την συμπαράσταση των Ελλήνων. Ταυτόχρονα, το Μαξίμου δίνει σημασία σε μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν χθες στη Μαδρίτη, στο Παρίσι, αλλά και στην έδρα της Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο, καθώς  βασικός στρατηγικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα και της «ομάδας διαπραγμάτευσης» είναι η «διεθνοποίηση» του ελληνικού προβλήματος και η ένταξή του σε ένα θεμελιώδες για την Ευρώπη ερώτημα: αν το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης «αντέχει» περισσότερη λιτότητα...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.