ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση «γενεών» στη Ν.Δ.

Σκέψεις για «40άρη» αρχηγό, ως απάντηση στον Τσίπρα

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να δηλώνει αμετακίνητος στην καρέκλα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, η πλειοψηφία τους τουλάχιστον, μοιάζουν να έχουν άλλη άποψη.

Η συζήτηση έχει ανοίξει, συχνότατα δε γίνεται δημοσίως και όχι μόνον πίσω από κλειστές πόρτες. Και ο κίνδυνος για τον τέως Πρωθυπουργό είναι η πίεση για αλλαγές να λάβει τέτοιες διαστάσεις που θα καταστεί, ανεξάρτητα από τις δικές του προσπάθειες, αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ήδη χθες, στην ομάδα όσων βάλλουν κατά Σαμαρά -κυρίως στελέχη εκτός Βουλής- προστέθηκε η ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα που ζητά την έναρξη διαδικασιών αλλαγής ηγεσιας, ο πρώην βουλευτής Γ. Κοντογιάννης ενώ ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα και ενόψει της αυριανής συνεδριασης της Κοιν. Ομάδας της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν προβλέπεται – όπως έγραψε το Matrix24.gr – να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται στο ζενίθ, με τους δελφίνους να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ερείσματα σε μια κούρσα που δεν έχει καν ξεκινήσει. Με τον Κ. Καραμανλή να μην ενθαρρύνει καμία κίνηση (σ.σ. αλλά και προφανώς να μην αποτρέπει όποιον ενδεχομένως αποφασίσει να κινηθεί), στην αφετηρία βρίσκονται ήδη στελέχη όπως οι Νικος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ντόρα Μπακογιάννη. Προφανώς δεν θα τρέξουν όλοι, όταν ξεκινήσει η κούρσα. Αρκετοί εξ αυτών θα επιδιώξουν μία στρατηγική συμμαχία με τον κατά τη γνώμη τους επικρατέστερο, προκειμένου να εξασφαλίσουν ρόλου “νούμενο 2” την επομένη.

Όσο, όμως, οι προαναφερθέντες περιμένουν στην αφετηρία, το παρασκήνιο είναι πλούσιο και η κινητικότητα των βουλευτών ζωηρή. Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που εισηγούνται να θυσιαστούν μια – δυο «γενιές» στην κομματική ιεραρχία, προκειμένου να αναζητηθεί 40άρης επικεφαλής που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει στα ίσα τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη μοιάζει μία αναμενόμενη επιλογή ενώ έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την όποια ευκαιρία είναι και στελέχη όπως ο Απ. Τζιτζικώστας, Κ. Μπακογιάννης ενώ ρόλο σε μία τέτοια εξέλιξη θα διαδραματίσει ο επίσης, κατά των 40, Γραμματέας της ΝΔ Ανδ. Παπαμιμίκος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.