ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έγγραφο του ΟΔΔΗΧ

Το Δημόσιο εξυπηρετεί το χρέος της χώρας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντά σε ερώτηση για το χρέος και τον  Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

O ΟΔΔΗΧ υπογραμμίζει ότι, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως διαχρονικά πράττει, εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της χώρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για το χρηματοδοτικό κενό.

Οι εταίροι μας έχουν δεσμευτεί ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο και η δέσμευση αυτή ουδόλως απεμπολήθηκε από τη χώρα μας με τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Η κ. Μπακογιάννη, στην ερώτησή της είχε επικαλεστεί γερμανικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 για το ελληνικό χρέος έχει χάσει την ισχύ της λόγω της υπογραφής της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόταν επίσης στις υποχρεώσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μέσα στον Μάρτιο, κυρίως δανειακές υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ και λήξεις εντόκων γραμματίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.