ΚΟΣΜΟΣ

Σόι πάει το βασίλειο...

Λεπέν... τζούνιορ: «Δεν θέλω να γίνω μαριονέτα ούτε της θείας ούτε του παππού μου»

Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν θέλει να χαράξει το δικό της δρόμο στην πολιτική...

"Ελπίζω να μην γίνω μαριονέτα της θείας μου, ούτε και του παππού μου" δηλώνει το ανερχόμενο αστέρι της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ως απάντηση σε όλους όσοι την θεωρούν ήδη φερέφωνο της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου (FN), αλλά και του ιδρυτή του κόμματος.

Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα "La Provence", το υπ' αριθμόν 3 του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου υποστηρίζει ότι δεν είναι αντικείμενο του παππού Λεπέν. Η ίδια, όπως επισήμανε, θέλει μόνη της χαράξει το δρόμο της στην πολιτική, όχι απλά να ακολουθήσει τα βήματα του πατριάρχη του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν και της επικεφαλής του κόμματος.

Είναι γεγονός, πάντως ότι η 25χρονη Μαριόν, η νεώτερη βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας, είναι η μεγάλη νικήτρια από την εσωκομματική κόντρα των Λεπέν. Τον τελευταίο χρόνο, είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ, περιορίζοντας τις δημόσιες εμφανίσεις της λόγω εγκυμοσύνης, τώρα όμως περνά στην αντεπίθεση.

Παραδέχτηκε ότι θα είναι υποψήφια στην περιφέρεια Paca, όπου αποσύρθηκε ο παππούς της, τόνισε όμως πως η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου είναι αυτή που θα αποφασίσει για το αν το κόμμα θα στηρίξει την υποψηφιότητά της στις περιφερειακές εκλογές του 2015.

Από την πλευρά του, ο 86χρονος Λεπέν, που έδωσε πνοή στο Εθνικό Μέτωπο, δεν σταματά να κάνει δηλώσεις, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο Reuters, o Ζαν Μαρί Λεπέν δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στην πολιτική έως το θάνατό του.

Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εθνικού Μετώπου έκανε αυτές τις δηλώσεις ένα 24ωρο αφότου αποδέχθηκε την έκκληση της κόρης του και νυν προέδρου του κόμματος, να μη διεκδικήσει έδρα στην Προβηγκία στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου.

Πάντως, στη χθεσινή του συνέντευξη στο Reuters, o Λεπέν απέφυγε να επαναλάβει τις εμπρηστικές του δηλώσεις για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, λέγοντας ωστόσο: "Δεν παραιτούμαι από την πολιτική, αφού παραμένω ευρωβουλευτής για άλλα τέσσερα χρόνια. Θα μείνω μέχρι τέλους της θητείας μου, εφόσον το «Μεγάλο Αφεντικό στον Ουρανό» δεν με καλέσει...".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.