ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από τις 800 μονάδες ο Δείκτης με πτώση 3,85%

Η αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις «γκρέμισε» το Χρηματιστήριο

Η αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις με την απειλή του ΔΝΤ να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν «κουρευτεί» το χρέος ή δεν ληφθούν νέα μέτρα, οδήγησε τις τιμές των μετοχών σε κλοιό ισχυρών πιέσεων και την αγορά σε επίπεδα κάτω των 800 μονάδων.

Το κλίμα επιδεινώθηκε, μετά και την επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, αλλά και από τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας και στελέχους της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ξεμείνουν από επαρκή εχέγγυα, για να κάνουν χρήση των κεφαλαίων του ELA.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων σημείωσε απώλειες που προσέγγισαν το 10%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 794,23 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,85%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 785,74 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 4,88%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 96,74 εκατ. ευρώ. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,27%. Ανοδικά κινήθηκαν 28 μετοχές, 90 πτωτικά και 13 παρέμειναν σταθερές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.