ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέχεια στη μείωση της ανεργίας και υποχώρηση του πληθωρισμού κοντά στο 2%

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη την επόμενη διετία

Να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη θα συνεχίσει η Ελλάδα τα επόμενη δύο χρόνια, παρά τη δυσμενή διεθνή συγκυρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται και ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στον στόχο του 2%.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τις προβλέψεις του Οκτωβρίου του 2023, δεν παρουσιάζει μεταβολές η πρόβλεψη του Ταμείου για ανάπτυξη 2% το 2024 στην Ελλάδα (η έκτη υψηλότερη στην ευρωζώνη), παρά την σημαντική προς τα κάτω αναθεώρηση για το σύνολο της Ευρωζώνης (0,8% έναντι 1,2% που προβλεπόταν τον Οκτώβριο).

Και το 2025, η Ελλάδα προβλέπεται να καταγράψει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (στο 1,9% έναντι 1,5%).

Το ΔΝΤ προβλέπει ακόμα μείωση πληθωρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη για το 2024 και το 2025, έτος κατά το οποίο ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στον στόχο του 2%.

Τέλος, στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας φέτος και του χρόνου (9,4% και 8,7% αντίστοιχα), πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (6,6% και 6,4% τα επόμενα δύο χρόνια).

Επιπλέον, προβλέπεται για τα επόμενα δύο χρόνια περαιτέρω βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.