ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση από το Κίνημα Δημοκατών Σοσιαλιστών

Αναζωπυρώνεται ο πόλεμος Παπανδρέου - Ρουμελιώτη

Ξαναφουντώνει ο «πόλεμος» μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με αφορμή τα όσα είπε ο τελευταίος χθες κατά τη διαδικασία ακρόασής του από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου της χώρας, που συστήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η τελευταία πάντως, επίσης δεν ξεφεύγει από τα πυρά του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός.

Σεανακοίνωσή του, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών περιγράφει τον κ.Ρουμελιώτη,ως τον «άνθρωπο με τα πολλά πρόσωπα», στον οποίο η χώρα, εμπιστεύθηκε στις αρχέςτου 2010 την εκπροσώπησή της στο ΔΝΤ και άρα γνωρίζει πολύ καλά τις αγωνιώδειςκαι άνευ προηγουμένου προσπάθειες που έγιναν για να πειστούν διεθνείςοργανισμοί και κυβερνήσεις , ώστε να μην αφεθεί να καταρρεύσει η Ελλάδα.

Ενδεικτικόείναι το γεγονός ότι σε σειρά δηλώσεων του ιδίου στο παρελθόν, ο κ.Ρουμελιώτης εκθείαζετις προσπάθειες εκείνες ως εξής :

- Τον Νοέμβριο του 2010, δήλωνε: «δικαιώνομαι σιγάσιγά» από τα χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή μέχρι τότε του Μνημονίουκαι την αλλαγή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «είναι η τελευταίαευκαιρία να λυθούν τα προβλήματα και να βρει το ρόλο της στο διεθνές γίγνεσθαι,αλλιώς θα βουλιάξουμε κυριολεκτικά».

- Το Δεκέμβριο του 2010, δήλωνε στο ρ/σ FLASH, ότι «η Ελλάδα προχωράειικανοποιητικά, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες, η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος τουγκρεμού, σερνόμασταν για δεκαετίες, ο Πρωθυπουργός (Γ. Παπανδρέου) επέδειξετεράστιο πολιτικό θάρρος που αναγνωρίζεται διεθνώς»

- Τον Φεβρουάριο του 2011, επικαλούνταν και παρουσίαζε μελέτες του ΔΝΤ,σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ευρωζώνης δεν έπρεπε ναπροχωρήσουν σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους, διότι έτσι θα έκλειναν οιαγορές για πολλά χρόνια.

- Ακόμα και τον Σεπτέμβριο του 2011, εκθείαζε τα αποτελέσματα τηςδημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησηςΠαπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι καμία χώρα δεν έχει υλοποιήσει πρόγραμμα σεποσοστό πάνω από 70% όπως έχει κάνει η Ελλάδα, πράγμα το οποίο του τοεπισήμαναν ανώτατα διευθυντικά στελέχη του ΔΝΤ.

Οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Κινήματοςμάλιστα, παραθέτουν και τις αντίστοιχες δηλώσεις, ή γνωστοποιούν ότι έχουν σταχέρια τους τα εν λόγω ντοκουμέντα, προκαλώντας τον έτσι να τα διαψεύσει αν τοεπιθυμεί, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Κατόπιν τούτου, σχολιάζουν ότι η κατάθεσήτου στην «κοινοβουλευτική οπερέτα έμπνευσης Κωνσταντοπούλου», όπως χαρακτηρίζουντην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος, για την οποία σημειώνουν ότι «αποτελείόνειδος για την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας», ο κ.Ρουμελιώτης δεν βρήκεπαρά μία ακόμα ευκαιρία να εκτοξεύσει λάσπη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φοράπου ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ επιτίθεται στον Γιώργο Παπανδρέου. Δίνειόμως έτσι το έναυσμα για αναζωπύρωση μίας σύγκρουσης που κανείς δεν ξέρει πούθα καταλήξει…

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όταν στην δημόσια ζωή του τόπου, έρπονται καθάρματα όπως ο Ρουμελιώτης και προκειμένου οι πρώην πολιτικοί αντίπαλοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη , τους αναδεικνύουν σε μέντορες προκειμένου να παίξουν τα μικροκομματικά παιχνίδια τους, είναι αδύνατον αυτός ο τόπος να έχει μια αξιοπρεπή πορεία και ο λαός του θα υποφέρει εις το άπειρο.

  2. ΙΒΑΝ 12:56 16/06/2015

    Δεν υπάρχει ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ λαός.

    Και ο λαός μας τι έκανε?

    Έπεσε στην παγίδα για μία ακόμη φορά και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιλογή εκείνων που ΗΞΕΡΕ ! ότι ήταν οι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ. Ψήφισε αυτούς που χρόνια ολόκληρα του ‘’έπιναν’’ το αίμα.
    Ψήφισε αυτούς τους μιζαδόρους αλήτες που του έκρυβαν την αλήθεια και του ΕΚΛΕΒΑΝ το βιός του. Ποιος λοιπόν μας φταίει σήμερα, αφού ΕΜΕΙΣ τους επιλέξαμε?
    Στείλαμε τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό
    στο ειδικό δικαστήριο, γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και έβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ στο Λάτση και στο Βαρδινογιάννη?
    Τι ακριβώς ζητάμε και γιατί σήμερα φωνάζουμε?
    Εμείς δεν ψηφίσαμε Το Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Τσίπρα και τόσα ακόμη πολιτικά αποφόρια?
    Τελικά , ΛΑΕ ΜΟΥ, ΣΚΑΣΜΟΣ !!!
    αφού με την ψήφο σου υποφέρουμε όλοι και ακόμη περισσότερο ΕΣΥ!
    Τι ζητάς λοιπόν λαέ μου? δικές σου επιλογές είναι οι…κυβερνήτες σου !!!

  3. ΝΜ 11:23 16/06/2015

    ‘’ H τήβεννος έγινε καμουφλάζ και των επίορκων πολιτικών»

    Δικαστικοί λειτουργοί και κομματισμός

    Ιωάννη Παπανικολάου επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου.

    Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
    Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της.
    Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες.
    Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών»
    Σχόλιο: Σήμερα φαίνεται ζούμε στη σκιά της προδοσίας εκείνων…

  4. ΝΒ 11:11 16/06/2015

    ΕΠΙΟΡΚΟΣ…
    Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”;
    στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
    Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.
    Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
    Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 2,5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεοκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;
    Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής.. επιστρέφει ο Καραμανλής.. αθώος ο Καραμανλής

  5. Τάκης 9:46 16/06/2015

    Άλλη μια ανάκριση (με ανταλλαγή χαμόγελων, όμως) κατάθεσης πιστοποιητικού φρονημάτων στην «Πρόεδρο όλων των επιτροπών». Αυτή τη φορά όμως έλειπε η κλασική ερώτηση «Πού ήσασταν και τι κάνατε εσείς κύριε Ρουμελιώτη όταν (αλλά και πριν) συνέβαιναν αυτά?»

  6. Θ.Τ. 9:21 16/06/2015

    Τελικά ΓΑΠ και λίγοι «κηπουροί» ήταν
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ Κε Φελνίκο μας,
    το έλεγε ακόμα και ο «ανανήψας» Κος Ρουμελιώτης . . .

  7. η ευθύνη είναι αποκλειστικά της οικογένειας Παπανδρέου που έσωσε κυριολεκτικά αυτό τον αχάριστο αλήτη από τη φυλακή, του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία κι ορίστε το ευχαριστώ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.