ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η συνάντηση με Πούτιν

Στην Αγία Πετρούπολη για μπίζνες (και στήριξη) ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα στην Αγία Πετρούπολη με πέντε στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ. Αύριο το απόγευμα η συνάντηση με Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αύριο Παρασκευή, στις 16:15, ενώ νωρίτερα, θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Γ. Σταθάκη, Π. Λαφαζάνη, Ν. Βαλαβάνη, Κ. Ήσυχο, και Γ. Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

Κάποιοι λένε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να παίζει το γεωπολιτικό χαρτί, επιμένοντας σε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης της ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο το μεσημέρι της Παρασκευής πρόκειται να υπογράψει και συμφωνία ένταξης της χώρας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Στο φόρουμ αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία για τον νέο αγωγό φυσικού αερίου, πράγμα που δεν βλέπει με καλό μάτι η αμερικανική κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο δείχνει να αποτελεί μήνυμα προς εταίρους, δανειστές και δυτικούς συμμάχους πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την στρατηγική της στην εξωτερική πολιτική, ούτε θα παραμείνει άπραγη σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν στηρίξει με αποφασιστικότητα μία αναπτυξιακή έξοδο από την οικονομική κρίση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μπράβο στον Τσίπρα, έχω την γνώμη, ότι κάνει πάρα πολύ καλές και μεθοδευμένες κινήσεις και ας το καταλάβουν όλοι οι πολίτες.
    Όταν λέω όλοι οι πολίτες, δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτοί δεν είναι έλληνες πολίτες, ανήκουν σε κάποια άλλη χώρα, ίσως εξωγήϊνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας από αυτά που λένε οι Άδωνις, Καραγκούνης, Σαμαρτάς, Βενιζέλος, Θοδωράκης κ.λπ.
    Σε αυτούς όλους βέβαια, ο Τσίπρας τους χάλασε την πίτα και αυτό είναι που τους πειράζε. Όταν ο Σαμαράς προκάλεσε τις εκλογές, πίστευε σε μία μικρή αριστερή παρένθεση, για την οποία δεν μιλάει ποια, αλλά προσπαθεί να πείσει τον λαό, ότι πρέπει να συγκτοτηθεί μία εθνική κυβέρνηση με συμετοχή και του ιδίου βέβαια.
    Έφτασε ο ανεγκέφαλος Άδωνις να καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει τον Σαμαρά τηλέφωνο και να του παραδώσει την εντολή σχηματισμού κτβέρνησης και τότε σε δύο εβδομάδες η ΝΔ θα λύσει το πρόβλημα.
    Ναι συμφωνώ θα το λύσει και θα κάνει συμφωνία, θα του φέρουν να υπογράψει και θα το κάνει χωρίς να διαβάσει και αμέσως θα πανηγυρίζουν ότι πέτυχαν τον στόχο τους, (δηλαδή την ολοκληρωτική εξαθλίωση των ελλήνων πολιτών).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.