ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις - Να μείνουμε ενωμένοι

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΓ προχώρησε σε περιγραφή της κατάστασης και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών τονίζοντας ότι: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις» και ότι: «αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις». Η κοινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση πήρε εντολή να φέρει μια καλύτερη συμφωνία σε σχέση με το τελεσίγραφο που της είχε δoθεί στο Eurogroup και ότι δεν πήρε εντολή να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις» και πως «αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει «Παπαδήμος», συμπληρώνοντας ότι «εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί» και πως «ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

«Εκτιμώ πως σύσσωμη η ΚΟ [του ΣΥΡΙΖΑ], συν τους ΑΝΕΛ, θα στηρίξει την προσπάθεια», είπε χαρακτηριστικά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Είμαι βέβαια ότι θα έχουμε συμφωνία», προσέθεσε, εκτιμώντας πως ποτέ δεν υπήρξε ενδεχόμενο να μην υπάρξει θετική κατάληξη στην «μάχη» της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε αισιόδοξοι», είπε λιτά από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

Πιο σκεπτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεν συμφωνία, αλλά σημείωσε ότι αυτό δεν επαφίεται αποκλειστικά στην ελληνική πλευρά.

«Έχουμε απέναντί μας μια αδιάλλακτη Γερμανία [...] Να πάρουμε τον πολιτικό χρόνο για να ανασυνταχθούμε [...] Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜan. 15:44 10/07/2015

    Κύριε Τσίπρα όταν »συγκαλύπτεις’’

    τους διεφθαρμένους της πενταετίας 2004-2009, με τι θάρρος θα ζητήσεις και από τους Γερμανούς να κάνουν ΑΥΤΟ! που δεν κάνεις εσύ?
    Όταν ο ΜΟΝΟΣ πολιτικός που τιμωρήθηκε ήταν ο Άκκης, ενώ …χιλιάδες μας ‘’βγάζουν την γλώσσα’’ αφού το σύστημα και η δικαιοσύνη ήταν μέσα στο άθλιο παιχνίδι της ‘’ΕΘΝΙΚΗΣ’’ διαφθοράς και ιδιοτέλειας.

    *Όταν βλέπουν οι Ευρωπαίοι την αχαριστία και την ιδιοτέλεια που έχετε επιδείξει όλοι απέναντι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δεν πτωχεύσαμε ,την αθλιότητα και την εγκληματική σας φύση και συμπεριφορά επί πλέον, να επιρρίψετε όλα σας τα εγκλήματα στον έντιμο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, πιστεύετε ότι δεν θα σας κοιτούν ‘’σαν αναγκαίο σκατό’’ στην αυλή τους?

    Κύριε Τσίπρα,
    απέδειξες σε ελάχιστο χρόνο την ακαταλληλότητά σου και την επικινδυνότητά σου για την ‘’ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ’’ που διαχειρίζεσαι.
    Απέδειξες, τόσο με τις επιλογές σου όσο και με τις πρακτικές σου, ότι αποτελείς την μεγαλύτερη πολιτική αποτυχία, και την πιο επικίνδυνη παρουσία για το μέλλον της πατρίδας μας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, για την οποία και ΕΣΥ ! φέρεις μεγίστη ευθύνη.

    Ο Σόϊμπλερ,
    και ο κάθε ..Σόϊμπλερ, απέδειξαν ότι ΠΑΝΩ από όλα βάζουν την πατρίδα τους και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το καλό της.
    Εσείς και πολλοί ‘’όμοιοί σου’’ εργαστήκατε βρόμικα, άθλια και προδοτικά εις βάρος της Ελλάδας μας, αφού η ιδιοτέλεια και το πιστεύω σας ανήκουν σε άλλους τόπους και άλλους χώρους.
    Προσπάθησε, κύριε Τσίπρα
    και όλοι όσοι μας εξαπατήσατε για να κλέψετε την εξουσία, να ‘’γίνετε Γερμανοί’’ στην αγάπη, στην αυτοθυσία και στην περηφάνια για την πατρίδα τους , που εσείς ΠΟΤΕ δεν νιώσατε και ποτέ δεν γίνατε.
    Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο, αφού ΠΟΤΕ σας δεν ακούσατε την λέξη πατρίδα μέσα στον ‘’παράδεισο’’ του χουντο-σταλινικού πλουτισμού που ζήσατε και ‘’αναπτυχθήκατε’’…!!!

    Επί τέλους γίνετε Έλληνες , ή, φύγετε όσο είναι νωρίς…..

  2. ΝΒ 12:42 10/07/2015

    Τσίπρας: «Τέρμα τα μνημόνια και η τρόικα την επομένη των εκλογών!»
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα υπάρχουν Μνημόνια και Τρόικα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη διακαναλική του συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο και πρόσθεσε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία του κόμματός του θα επιδιώξει συνεργασίες.
    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε «καθαρή και ισχυρή εντολή, για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα» και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο, ιστορικό ραντεβού και καλείται να αποφασίσει «αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, ο δρόμος των θυσιών δίχως αντίκρισμα ή αν θα υπάρξει διέξοδος, ελπίδα, πραγματική διαπραγμάτευση, επιστροφή στην ανάπτυξη, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα, αμέσως μετά τις εκλογές, λέγοντας πως δεν θα υπάρχουν μνημόνια και τρόικα.
    «Ο λαός αποκτά αξιοπρέπεια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σήμερα, αφού όλα απεδείχθησαν μύθοι και κακοήθειες, και προκειμένου να μη αρχίσει ο λαός να διαπιστώνει την ΑΠΑΤΗ, οδηγούν την κοινωνία οι αποτυχημένοι της ζωής και της οικογένειας, σε μετεμφυλιακή ρήξη και αιματοχυσία.
    Ζητούν αφορμή, καταβάλουν προσπάθειες να καλυφτούν πίσω από αθώο αίμα.
    Αυτή ήταν μια ζωή η ‘’τακτική’’ τους και το πρόγραμμά τους. ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ μιας άτιμης και προγραμματισμένης επίθεσης στη ζωή, στην νεολαία, στην δημοκρατία, στην Ελλάδα.
    Γεννημένοι μέσα στο μίσος και στον ρεβανσισμό κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέο εμφύλιο, για να ‘’ακουστούν’’ , για να δηλώσουν παρόντες.
    Παίζουν με την Ελλάδα, με την τύχη των παιδιών μας, οι κόκκινοι διάβολοι της αθεϊας και της κατάρας.
    Τσίπρα και όλοι εσείς η νέα γενιά των ηττημένων προγόνων. Η Ελλάδα δεν γίνεται ούτε Αλβανία, ούτε Ρουμανία.
    Όλοι σήμερα αγωνιζόμαστε για μια καλλίτερη τύχη , για ένα καλλίτερο αύριο.
    Αλέξη Τσίπρα, ήδη η ιστορία ‘’σκιτσάρει’’ την αποτυχημένη σου προσωπικότητα, τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό σου την μηδενιστική σου ταυτότητα..

  3. ΝΜ 12:32 10/07/2015

    Η ΠΙΟ ΑΝΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟ’’ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ’’ ΑΛΕΞΗ.

    [[Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….]]
    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ,
    πολλές φορές λέγατε ότι υπήρχαν εναλλακτικές πήγες δανειοδότησης με δεκάδες δις, σε πολύ χαμηλά επιτόκια
    Στις 29/2/2012δηλωνατε στο real fm .
    »Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ
    και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση» …..και
    συνεχίζετε λέγοντας ……»η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .
    Δεν το έκανε όμως γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….
    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
    Με ποιο αποδεικτικό δικαίωμα διατυπώνατε τέτοιες μομφές και συκοφαντίες?
    Ξέρετε εσείς κάτι και δεν το λέτε?
    Ντροπή σας !!!

  4. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ…
    Έπρεπε να περάσουν σχεδόν έξη και πλέον μήνες, άσκοπης καθυστέρησης, παλινωδιών και πισωγυρισμάτων, για να αποφασίσει τελικά η “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση “εθνικής αξιοπρέπειας” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο νέο Συμβόλαιο με την Τρόικα (Μνημόνιο).
    Το κακό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι πως τελικά υπέγραψε Μνημόνιο με χειρότερους όρους, από τα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
    Και αυτό – να το θυμηθείτε – θα αποδειχθεί στην πράξη, όταν θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα, που χθες υπέγραψε ότι στο μέλλον οφείλει να αποδεχθεί…
    Η “επιτυχής διαπραγμάτευση” της σημερινής συγκυβέρνησης τέλος, έχει διαρρήξει σε απόλυτο βαθμό, και τις καλές σχέσεις που είχαν οικοδομήσει (με πολύ κόπο) προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις με το σύνολο των εταίρων – δανειστών μας, οι οποίοι πλέον μας αντιμετωπίζουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

  5. Μνήμων 11:50 10/07/2015

    O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ‘’ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ’’

    Ο Πάνος είναι ο πιο άθλιος πολιτικός της Ελλάδας ????

    Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που ο πολυπράγμων ομογενής προχώρησε σε μια δριμεία επίθεση κατά του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Το καλοκαίρι του 2011, την ώρα που κλυδωνιζόταν τότε η κυβέρνηση.
    Ο Ιβάν Σαββίδης σε μια συνέντευξή του από τη Μόσχα σε Ελληνική εφημερίδα υποστήριζε ότι ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν (με δική του μεσολάβηση), κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου στο Κρεμλίνο τον Φεβρουάριο, ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα χαμηλότοκο δάνειο 25 δισ. ευρώ, ώστε μην καταφύγει στο ΔΝΤ. Αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να του μιλούσε για… οικολογία! Έβλεπε μάλιστα πίσω από αυτό «δάκτυλο των Αμερικανών του ΔΝΤ και της ΕΕ».
    Ο ομογενής επιχειρηματίας θα προσπαθήσει τώρα να ανοίξει για τον ίδιο τις πόρτες της κυβέρνησης και των αρχηγών των κομμάτων που τη στηρίζουν, ως αφεντικό του ΠΑΟΚ. Ήδη φέρεται να έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.