ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Ζάππειο

Γεννηματά: Τσίπρας και Μεϊμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στην εκδήλωση για τα 41χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο, παρουσία παλαιών και νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα». «Σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων. Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης. Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων. Με αυτές τις λογικές οι κ.Τσίπρας και Μειμαράκης βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει τον τρίτο προοδευτικό πόλο και διεμήνυσε ότι μετεκλογικά «κανείς μόνος του δεν μπορεί» να κυβερνήσει.

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε σκληρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. «Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο».

«Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας» είπε η κυρία Γεννηματά για τον κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «απολύτως υπεύθυνο για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

zappeio2_0

Χαιρετισμός του Κώστα Σημίτη 

Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και οι δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού να αποτελέσουν κίνημα ανατροπής απέναντι στη εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων, τονίζει στο χαιρετισμό του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

«Οι δυνάμεις της ανανέωσης οφείλουν να συσπειρωθούν, να ξεπεράσουν την πολυδιάσπασή τους, την εμμονή σε ιστορικά σχήματα, την πολιτική συμπεριφορά που υποτιμά τη συνεργασία και τη συνεννόηση. Ο δρόμος που θα μας απελευθερώσει από τη σημερινή καθήλωση προϋποθέτει νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέες πρωτοβουλίες, ένα κίνημα ανατροπής. Με την λέξη ανατροπή δεν αναφερόμαστε μόνο στους πολιτικούς συσχετισμούς που ανέδειξαν η παραδοσιακή Δεξιά και η εθνικολαϊκιστική Αριστερά. Σχετίζεται με επικρατούσες νοοτροπίες, συμπεριφορές, την ανειλικρίνεια του λόγου, την αποσιώπηση της πραγματικότητας, την προβολή ανέφικτων στόχων, τη συγκάλυψη υποχωρήσεων και μεταβολών. Αφορά το πολιτικό περιβάλλον που καλλιεργεί μια εξωπραγματική εικόνα για τη χώρα, φαντασιακές δυνατότητες και επιδιώξεις που την καθηλώνουν στην υστέρηση και την απομακρύνουν από μια δημιουργική ευρωπαϊκή συνεργασία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η σημερινή επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με μία εκλογική αναμέτρηση, όπως στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974.

«Όπως και τότε έτσι και σήμερα η πιο σύντομη απάντηση είναι, ότι όταν όλα αλλάζουν πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς δημιουργικά στην αναμόρφωση της χώρας», επισημαίνει.

Ο κ. Σημίτης, σημειώνει ότι τελευταίες εξελίξεις διαγράφουν τον κίνδυνο το πολιτικό σύστημα να έχει εφεξής δύο κύριους άξονες, την παραδοσιακή Δεξιά και τη συντεχνιακή και εθνικολαϊκιστική Αριστερά και η κατανομή της πολιτικής εξουσίας, μεταξύ των δύο αυτών παρατάξεων, ενισχύει την ανελαστικότητα του συστήματος, τη συνεχή αντιπαλότητα στην πολιτική ζωή και τις δογματικές αντιπαραθέσεις. «Η δημοκρατία λειτουργεί ομαλά όταν είναι δυνατή και η ανάδειξη νέων δυνάμεων, οι περισσότερες απόψεις, οι ευρύτερες συνεργασίες, ο δημιουργικός πλουραλισμός», παρατηρεί και συμπληρώνει: «Πρέπει να αποφύγουμε το δικομματισμό των προσκολλημένων στο παρελθόν».

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι: «από μας εξαρτάται αν θα έχουμε την έμπνευση και το θάρρος για τον καινούργιο δρόμο που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Αν ακολουθήσουμε τις ξεπερασμένες συνήθειές μας, η σημερινή αδιαφορία και απόρριψη των πολιτών απέναντί μας δεν θα είναι πια αναστρέψιμη. Αν όμως γίνουμε φορείς ενός μηνύματος αναγέννησης του τόπου, συμμαχητές για μια δημοκρατική κοινωνία αλληλεγγύης, συμμέτοχοι στην προσπάθεια για οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη και υποστηρικτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναμόρφωση της Ένωσης θα έχουμε ανταποκριθεί στην ιστορία μας και τις προσδοκίες του λαού μας».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. panos 2:27 04/09/2015

    Οσο Φωφη υπαρχει διπλα σου η μαφιοζικη παρεουλα βενιζελου -λοβερδου μη περιμενεις ανασταση αντε αντε6% .ολοι εμεις αυτο που αποκαλουν αυτοι οι μαφιοζοι παλιο πασοκ ειμαστε η ψυχη του πασοκ απο το 13,57% του 1974. τα πρωτα δειγματα ηταν ενθαρρυντικα νεοι ανθρωποι χωρις στις ντουλαπες τους σε πλαισιωσαν .Αναθαρρησαμε αλλα η συνεχεια ηταν απογοητευτικη παλι στο καδρο οι μαφιοζοι .οσο υπαρχει βενιζελος γρηγορακος κωνσταντινοπουλος κουκουλοπουλος λυντερης ξερεις αυτοι που ανατρεψαν την κυβερνηση του πασοκ και τον εκλεγμενο πρωθυπουργο της χωρας ΓΑΠ το ονειρο σου για μεγαλο κομμα θα παραμενει ενα απιαστο ονειρο

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.