ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στη δίνη των σκανδάλων

Σε διαθεσιμότητα 90 ημερών Μπλάτερ και Πλατινί

Ο Καμερουνέζος Ίσα Χαγιάτου θα αναλάβει να εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου της FIFA μετά τον αποκλεισμό 90 ημερών που επιβλήθηκε στον Σεπ Μπλάτερ από την επιτροπή δεοντολογίας, όπως επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο Χαγιάτου, ο οποίος είναι πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα προέδρου, σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, ως ο αντιπρόεδρος με τη μεγαλύτερη θητεία στην εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας.

Η επιτροπή επέβαλε επίσης αποκλεισμό 90 ημερών και στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, ο οποίος είχε τεθεί σε άδεια από την παγκόσμια συνομοσπονδία, ενώ τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ-τζουν. «Οι λόγοι γι' αυτές τις αποφάσεις είναι οι έρευνες που διεξάγονται από το αρμόδιο τμήμα της επιτροπής δεοντολογίας» αναφέρει η επιτροπή δεοντολογίας της FIFA στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σε αυτήν η επιτροπή υπογραμμίζει ότι, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα εν λόγω άτομα αποκλείονται από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ οι ποινές τους τίθενται άμεσα σε ισχύ.

Ο Μπλάτερ αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Ελβετική εισαγγελέα, ιδίως όσον αφορά σε μια σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και την πληρωμή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον Πλατινί, αν και οι δύο άνδρες έχουν αρνηθεί την αδικοπραγία.

Σε διαθεσιμότητα και ο Πλατινί

Σε διαθεσιμότητα 90 ημερών και ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA και υποψήφιος διάδοχος του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, δεν θα μπορεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο για τις επόμενες 90 ημέρες, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, η επιτροπή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι προσωρινοί αποκλεισμοί στους Πλατινί, Μπλάτερ και Βαλκ να επεκταθούν για μια επιπρόσθετη περίοδο που δεν θα ξεπερνάει τις 45 ημέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.