ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η προσφώνηση στον Φρ. Ολάντ

Ν. Βούτσης: Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να ηττηθεί

«Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα οι νέοι αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων, έχουν κάνει θυσίες πολύ μεγάλες, χωρίς βεβαίως να το επιλέξουν και χωρίς βεβαίως να έχουν μερίδιο της ευθύνης για την κρίση, όπως επίσης κατέθεσε ο λαός μας ιστορικής κλίμακας δείγματα αντίστασης και απαντοχής. Η πολιτική της λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων πρέπει να ηττηθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την προσφώνησή του στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Πρέπει άμεσα να δώσει τη θέση της (σ.σ. η πολιτική της λιτότητας) σε μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη, την ανάκτηση και την επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Για μια νέα άνοιξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής και πολιτικής δημοκρατίας», συνέχισε ο κ. Βούτσης.

«Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και βεβαίως για τη χώρα μας, όσο απειλούνται με εκπλειστηριασμό τα σπίτια που μένουν οι εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Όσο οι ανάγκες ζωής διώχνουν τα παιδιά έξω από το σχολικό σύστημα και ταυτόχρονα διώχνουν τους επιστήμονες από τη χώρα. Όσο οι απόμαχοι, οι συνταξιούχοι βιώνουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Όσο η Δημοκρατία παραμένει σε ομηρία μέσα στη μέγγενη των επιταγών της αγοράς και των απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων δογμάτων. Όσο εν τέλει η λαϊκή κυριαρχία αμφισβητείται, όταν δεν λοιδορείται και δεν απαξιώνεται από τα κέντρα της πολιτικής διαπλοκής», παρατήρησε ο πρόεδρος της Βουλής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.