ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πεπατημένη ακολουθεί στην αντιπολίτευση

ΠΑΣΟΚ: Παράπονα για απαξίωση του Κοινοβουλίου

Στο πετσί του ρόλου της αντιπολίτευσης μπαίνει σιγά σιγά το ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας πάντως και αυτό την πεπατημένη.

Όπως κάθε κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση και σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το ΠΑΣΟΚ, παραπονιέται για απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από τη συμπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, την έντονη διαμαρτυρία τηςεξέφρασε χθες η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με αφορμή την απουσία τωνυπουργών –πλην του υφυπουργού Εσωτερικών- από τη Βουλή, και τη διαδικασία κοινοβουλευτικούελέγχου κατά την οποία θα απαντούσαν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

«Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στάσητους αυτή υποδηλώνουν, ότι δε θεωρούν απαραίτητη την ενημέρωση του Κοινοβουλίουκαι δι αυτού των πολιτών –για τις πολιτικές της Κυβέρνησης- σε μείζονα καιεπίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας», λένε,κατηγορώντας τη συγκυβέρνηση για απαξίωση του ρόλου του Κοινοβουλίου. Επιπροσθέτως,μιλούν για ερωτηματικά που δημιουργούνται ταυτόχρονα, για το εάν τελικά ηΚυβέρνηση διαθέτει σχέδιο και πολιτικήβούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ή εάν απλώς προσπαθεί ναπαραπλανήσει για μια ακόμη φορά την κοινωνία με ευχολόγια και παραμύθια. Στη διαμαρτυρίατους, αυτή, μάλιστα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλούν τονΑλέξη Τσίπρα να καταστήσει σαφές στους υπουργούς του ότι η διαδικασίακοινοβουλευτικού ελέγχου δεν είναι ούτε «αμελητέα», ούτε «προαιρετική», αλλά εκτων βασικών υποχρώσεών τους.

Στο μεταξύ, στην ίδια περίπου καταγγελίαπροέβη η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, από το βήμα της Ολομέλειας.«Ο κ.Μπαλάφας, δύσκολα σώζει την παρτίδα», είπε, επισημαίνοντας ότι ήταν ο μόνοςυπουργός που έδειξε σεβασμό στη Βουλή, απαντώντας στην αντιπολίτευση.

«Απ’ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν σέβεται τη Βουλή και δεν απαντάει στηνΑντιπολίτευση», είπε κατά τα λοιπά, αποκαλύπτοντας ότι η ΚΟ της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης ενημερώθηκε από το υπουργείο Εργασίας για την αναβολή της συζήτησηςεπί της επίκαιρης ερώτησης για το ασφαλιστικό, ακριβώς πέντε λεπτά πριν από τηνέναρξη της Ολομέλειας.

«Οιεπίκαιρες Ερωτήσεις δεν γίνονται για να γίνονται», είπε, θυμίζοντας με νόημαότι το Ασφαλιστικό αφορά κάθε εργαζόμενο και κάθε συνταξιούχο. «Το να μην έρθειένας Υπουργός να απαντήσει, χωρίς να λείπει στο εξωτερικό και χωρίς να έχει τηνίδια στιγμή συνάντηση υπεράνω των δυνάμεών του, είναι ύβρις προς το Κοινοβούλιο»,είπε, και ας ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ίδιαώρα. Θύμισε άλλωστε με νόημα ότι τα μέλη των υπουργικών συμβουλίων των προηγούμενων «κακών» κυβερνήσεων, έφευγαν για λίγο από το Υπουργικό Συμβούλιοκαι πήγαιναν να απαντήσουν στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.