ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς οι κυβερνώντες

Σε τροχιά σκληρής αντιπολίτευσης η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε τροχιά …αντιπολίτευσης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, που δεν αφήνει πλέον τίποτα ασχολίαστο.

Από τη μία οι συντάξεις και όσα μέλλουν να συμβούν σε πλήρη αντίθεση με όσα υπόσχονταν προεκλογικά τα κόμματα της συμπολίτευσης, από την άλλη η επιστροφή στις θέσεις τους εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαρά παραπτώματα, στην Χαριλάου Τρικούπη, έχουν αρχίσει το …στενό μαρκάρισμα.

Για ψέματα και για …τροϊκανοποίηση, κατηγορούν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη την κυβέρνηση στο θέμα των συντάξεων, καθώς παρατηρούν ότι μετά την οριζόντια μείωση των τελευταίων από 1η Ιουλίου, έρχεται και δεύτερη «πολύ σκληρή πραγματικότητα» με δραματικές μειώσεις στις συντάξεις και ακραίες ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την οικείαεγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας, μειώνονται σημαντικά οι χαμηλές συντάξεις,αφού καταργείται το κατώτατο όριο για όσους συνταξιοδοτούνται σε ηλικία κάτωτων 67 ετών και μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτέρω ηλικιακού ορίου. Αυτό σημαίνειότι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα παίρνουν βοηθήματα των 150-300 ευρώαντί για συντάξεις μέχρι να συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίαςτους. Την ίδια ώρα, καταργούνται όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης γιατα άτομα με βαριές αναπηρίες όπως τυφλοί , παραπληγικοί, μεταμοσχευμένοι,νεφροπαθείς κ.λ.π. και θα χρειαστεί να συμπληρώνουν πλέον το 67οέτος ή το 62ο για μειωμένη, για να πάρουν σύνταξη, ενώ αυξάνονται ταγενικά όρια ηλικίας των 62 και 67 ετώνσυνδεόμενα με τη μεταβολή του προσδόκιμου επιβίωσης, παρουσιάζοντας μάλιστα τηνεν λόγω ρύθμιση ως εφαρμογή προηγούμενου νόμου του 2010. «Πρόκειται για μίαακραία μεταβολή και ταυτόχρονα ένα μεγάλο ψέμα», λένε στη ΔημοκρατικήΣυμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι σε καμία χώρα δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης,άνω των 67 ετών.

«Είναιμεγάλο ψέμα ότι εφαρμόζουν παλιότερους νόμους, γιατί ο νόμος 3863/2010 ο καιεπονομαζόμενος νόμος Λοβέρδου -Κουτρουμάνη , προέβλεπε τη σταδιακή μεταβολή των γενικών ορίων από τα 60 στα 62 και από τα 65 στα 67, εφόσον υπήρχεαύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Από τη στιγμή που αυτό έγινε και μάλισταχωρίς καμιά σταδιακότητα από 1/1/2013,δηλαδή τα 60 στα 62 και τα 65 στα 67, καμιά απολύτως υποχρέωση δεν είχε η χώρανα προχωρήσει σε παραπέρα αύξηση των ηλικιακών ορίων», ξεκαθαρίζουν στο ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώνταςπως όσοι πολέμησαν την ασφαλιστική μεταρρύθμιση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουνότι έκαναν λάθος. «Οι ψευδαισθήσεις έλαβαν τέλος και οι κυβερνώντες αποδεικνύονται πιο τροϊκανοί και από τους τροϊκανούς», καταλήγουνχτυπώντας στο …μαλακό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Ανάλογηήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη και στο έτερο μεγάλο θέμα, αυτό της επιστροφήςστις θέσεις τους εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων που κατηγορούνται για σοβαράπειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα. Θυμίζοντας ότι μεταξύ τους βρίσκονταιγιατροί που έχουνσυλληφθεί επ’ αυτοφώρω με φακελάκι, καταχραστές δημοσίου χρήματος κ.α., ζητούντο θέμα να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα, προεξοφλώντας όμως ότι ηκυβέρνηση κάθε άλλο παρά αυτή την πρόθεση έχει. «Η αγωνιώδης προσπάθεια τωνυπουργών κ.κ. Κατρούγκαλου και Βερναδάκη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σεσχέση με την επαναφορά στο δημόσιο επίορκων υπαλλήλων αποδεικνύει ότι ηΚυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εφαρμόσει την αξιοκρατία και την διαφάνειαστο Δημόσιο. Ότι ενδιαφέρεται μόνο να δημιουργήσει πρόθυμους ‘πελάτες’, για τακομματικά της συμφέροντα, ανεξάρτητα αν αυτό στρέφεται κατά τηςαποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και δυσφημεί το σύνολο των ΔΥ», λένεστο ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας ότι «καμία καθυστέρηση στη λειτουργία πειθαρχικώνσυμβουλίων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, θέτουνζήτημα νομοθετικών διοικητικών ρυθμίσεων που θα πρέπει να υπάρξουν προς αντιμετώπισητου θέματος, και καλούν την κυβέρνηση να αφήσει τις θεωρίες και τιςσκοπιμότητες, που ευθέως της καταλογίζουν. «Με τη σύμφωνη γνώμη των πειθαρχικών συμβουλίων ναξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι και όσοι βαρύνονται με σοβαρά αδικήματα νααπομακρυνθούν οριστικά από το δημόσιο», λένε, ενώ δείχνουν αποφασισμένοι νακινηθούν δραστικά πιέζοντας προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.