ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Επαναφέρουν την τυφλή βία στην πολιτική ζωή της χώρας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας κρούει το ΠΑΣΟΚ, λίγες ώρες μετά τους τραμπουκισμούς εις βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και τις «αθλιότητες των εγκάθετων ακροδεξιών», όπως καταγγέλλει, καθώς και τα σχετικά συνθήματα που αμαύρωσαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ποντιακού ελληνισμού στο Σύνταγμα.

«Επαναφέρουν τη τυφλή βία στη πολιτική ζωή της χώρας, σε μια εποχή που χρειάζεται ενότητα του ελληνικού λαού και όχι επιστροφή στις «πλατείες» του μίσους και του διχασμού», προειδοποιούν στην Χαριλάου Τρικούπη, έχοντας ‘γευτεί’ από πρώτο χέρι τέτοιες πρακτικές την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου το 2010-2011.

Ζητούν οι αρμόδιες αρχές να προβούν άμεσα στη σύλληψη των δραστών και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ενώ αξιώνουν από την κυβέρνηση να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι «κάθε αργοπορία και εφησυχασμός πλήττει βάναυσα τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», πράγμα που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Το περιστατικό ξυλοδαρμού του Γιώργου Κουμουτσάκου καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να μην έχουν συλληφθεί ακόμα οι φυσικοί αυτουργοί. Επικαλούμενος μάλιστα την ρήση του Μάνου Χατζιδάκι ότι «έχουμε συνηθίσει το τέρας», θύμισε κάτι που λέγεται συνεχώς από χθες στην Χαριλάου Τρικούπη. Πως όταν έπεσαν τα πρώτα γιαούρτια, κάποιοι έλεγαν ότι ‘κάνουν καλό στην επιδερμίδα’, όταν είχαμε αντισυγκεντρώσεις, μούντζες και ξύλο, ήταν «πολιτικά νομιμοποιημένα γεγονότα»και πως όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας, δεν κατάφερε το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία να ενωθεί και να συζητήσει αιτίες και απαντήσεις.

Έκρουσε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου ότι μπαίνουμε σε έναν αέναο κύκλο που αναπαράγει τη βία και το μίσος και διχάζει τον ελληνικό λαό. Με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για το μέλλον…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.