ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ. ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ...

Αναμφίβολα η μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ. δεν παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ελάχιστα απασχολεί την κοινωνία. Αυτό πιθανότατα ευνοεί τον νυν, έστω και μεταβατικό, Προέδρό της Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Βλάπτει όμως την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποδεικνύεται ότι μια κορυφαία στιγμή της όπως η εκλογή αρχηγού της, του οιωνεί δηλαδή πρωθυπουργού, δεν αποκτά χαρακτηριστικά κοινωνικής δυναμικής. Παρότι ο νέος της Πρόεδρος δεν θα εκλεγεί από κάποιο κομματικό σώμα (π.χ. συνέδριο), αλλά ευρύτερα από την κοινωνική βάση της συντηρητικής παράταξης εξελίσσεται σε μια κλειστή εσωτερική υπόθεση.

Τούτο συμβαίνει επειδή κανένας από τους τέσσερεις υποψήφιοι δεν έχει καταφέρει να δώσει την εντύπωση ότι η εκλογή του θα σημάνει και μια διαφορετική πορεία στο ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι. Το λίγο πιο δεξιά, λίγο πιο κεντρώα ή διατήρηση της ενότητας ελάχιστους ενδιαφέρει και σίγουρα δεν αποτελούν στρατηγικές διαφορές επανατοποθέτησης της Δεξιάς που θα μπορούσαν να συγκινήσουν ένα ευρύτερο ακροατήριο. Οι υποψήφιοι περισσότερο επικεντρώνονται σε μεταξύ τους μεθοριακά επεισόδια και δεν αντιπαρατίθενται ουσιαστικά, όπως θα έπρεπε, για το μέλλον της χώρας και της συντηρητικής παράταξης, της οποίας το μέλλον, μετά την εκλογική συντριβή του Οκτωβρίου, είναι άδηλον και θα χρειαστεί, ως φαίνεται, άλλους «σκαπανείς» για να το ανακαλύψουν.

Καμμία υποψηφιότητα δεν είναι συναρπαστική, δεν εμπεριέχει το μη αναμενόμενο και ούτε δημιουργεί την εδραία πεποίθηση ότι θα είναι όντως μια ριζική ανατροπή στα πολιτικά πράγματα που θα διαμορφώσει νέα σημεία ισορροπίας στη συντηρητική παράταξη, στο πολιτικό σύστημα, αλλά και ευρύτερα στον δημόσιο βίο. Αντίθετα η εκλογή μοιάζει κάτι σαν ρουτίνα, σαν μια προδιαγεγραμμένη πορεία, η οποία με μικροδιορθώσεις και κυρίως σε επίπεδο ρητορικής απλώς θα αναμένει τον χρόνο αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου η Ν.Δ. να επιστρέψει, μέσω κάποιου συνεργατικού σχήματος, στην εξουσία.

Για να το πω με πιο απλά λόγια και για να γίνει περισσότερο κατανοητό, το… παραμύθι των τεσσάρων υποψηφίων δεν έχει «δράκους», που εξιτάρουν τη φαντασία και ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά, αντίθετα έχει «νεράιδες» που σε αποκοιμίζουν. Στην κατάσταση που βρίσκεται, όμως, η Ν.Δ. μετά την ήττα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η ρουτίνα και οι «νεράιδες» δεν αποτελούν απάντηση στην πολυεπίπεδη κρίση στην οποία έχει εισέλθει η εγχώρια συντηρητική παράταξη. Ο μόνος που πάει να πει κάτι διαφορετικό είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά το προφίλ του και κυρίως το θεατράλε παρελθόν του αποτελεί τροχοπέδη για την ευδοκίμηση της υποψηφιότητάς του.

Χρειάζεται κάτι συγκλονιστικό, που θα την αναγκάσει να επανατοποθετηθεί στο πολιτικό σύστημα. Χρειάζεται επαναθεμελίωση και επανίδρυση. Μόνο μέσω μιας στρατηγικής «δημιουργικής αναστάτωσης» η Κεντροδεξιά μπορεί να έχει μέλλον στη χώρα μας σε προβλεπτό χρόνο. Διαφορετικά, θα φθίνει και τμήματά της θα αποκόπτονται είτε εκ δεξιών είτε εξ ευωνύμων. Μάλιστα ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος», στον οποίον ευελπιστούν να στηριχθούν οι τρεις από τους τέσσερεις υποψήφιους -εξαιρείται ο Άδωνις Γεωργιάδης- για να ξεπεράσουν αυτό το διπλό κενό, δεν είναι σίγουρο ότι εμπιστεύεται την πολιτικο-τεχνοκρατική τους επάρκεια πλην ίσως του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όμως φέρει και το άχθος του ονόματος.

Και, βέβαια, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, η ταλάντωση του πολιτικού μας συστήματος μάλλον θα κινηθεί προς τα άκρα. Αυτό προοπτικά ευνοεί τον ριζοσπαστισμό των μαζών και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά και κατ’ επέκτασιν τα ποπουλίστικα κόμματα. Από αυτή την άποψη η στρατηγική «δεξιάς έντασης» έχει περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει εκλογικά στο προβλεπτό μέλλον, απ’ ό,τι η πρόταση «κεντρώας ηρεμίας». Αυτό φαίνεται ότι δεν το αντελήφθη ή δεν μπορεί να το εκφράσει ο νεαρός και πολιτικά άφθαρτος Απόστολος Τζιτζικώστας του οποίου η υποψηφιότητα δεν φαίνεται να εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες που δημιούργησε στην αρχή.

Στις 20 ημέρες που απομένουν μέχρι την πρώτη Κυριακή της εκλογής, εάν θεωρήσουμε ότι ο μόνος που απειλεί τον Μεϊμαράκη είναι ο Τζιτζικώστας, θα πρέπει αυτός για να υπερισχύσει: Πρώτον, να θέσει ισχυρά διλήμματα στους ψηφοφόρους, ώστε η υποψηφιότητά του να είναι έντονα διακριτή από τις άλλες. Δεύτερον, να συρρικνώσει ή και να θέσει εκτός μάχης τον Άδωνι Γεωργιάδη, του οποίου η πλειοψηφία των οπαδών βρίσκεται εγγύτερα στα εθνικοπατριωτικά και λαϊκοδεξιά προτάγματα με τα οποία είναι γαλουχημένη, παραδοσιακά, η συντηρητική παράταξη. Και, τρίτον, να αυξήσει την πίεση, άρα και τον εκνευρισμό, στην αντίπαλό του χωρίς όμως να πέσει στην παγίδα της διχαστικής και ακραία πολωτικής συμπεριφοράς, στην οποία ενδεχομένως θα θελήσει να τον παρασύρει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εάν κάποια στιγμή τις επόμενες τρεις εβδομάδες νοιώσει ότι απειλείται το προβάδισμά του.

Αν τα καταφέρει, έχει περισσότερες ελπίδες να είναι, κόντρα στα προγνωστικά, αυτός ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Εάν όχι μπορεί να κινδυνεύσει ακόμη και να μην είναι στον τελικό γύρο...

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. XAM 21:17 02/11/2015

    ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ?

    Διπλασίασε ο Καραμανλής το χρέος των 178 δις ευρώ, που είχαν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, από το 1960 και μετά μέχρι το 2004 !!!
    Ανέβασαν το χρέος στα 350ΔΙΣ Ευρω. Δηλαδή μόνο να γράψεις και να προσπαθήσεις να σκεφτείς το ποσό παθαίνεις..εγκεφαλικό.
    * Ένα ποσό πρωτόγνωρο και ασύλληπτο χωρίς διαφάνεια.
    * Επί πλέον 35 δις ευρώ ετήσιο ΕΛΛΕΙΜΜΑ και 24 Δις έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου. Και παρέμεναν στις θέσεις τους και παραμένουν ακόμα.
    *Μέσα σε πέντε χρόνια (2004-2009) χάσαμε σχεδόν τα πάντα.
    *Τι ζητάει ο απλός Έλληνας που δεν ξέρει από οικονομία και ΑΠΑΤΗ.
    *Ζητά να μάθει πως φτάσαμε στα 350 Δισεκατ. από 178 που ήταν το 2004?.
    * Πως »γεννήθηκε » ένα χρέος σε πέντε χρόνια ΙΣΟ με το χρέος όλων των κυβερνήσεων από το 1960 και μετά?

  2. Uncle. K 11:12 02/11/2015

    Η γνώμη είναι ότι στο τέλος της ημέρας θα κριθεί τό αποτέλεσμα από το»με ποιόν μπορούν να ζήσουν καλύτερα τά εθνικοπατριωτικά και λαικοδεξιά στρώματα, δηλαδή οι ψηφοφόροι του Άδωνη»
    Δηλαδή ποιο απλά εάν χάσει στον πρώτο γύρο ο Άδωνης τότε θα πάρει τις εκλογές Όπωςδηποτε και μόνο αυτός που θα πάρει τους ψηφοφόρους του και σ αυτή τήνπεριπτωση έχουμε μια στροφή προς τά δεξιά αλλά εάν μπει στον δε εάν μπει στον δεύτερο γύρο και δεν πάρει τις Εκλογές, θα δούμε την ΝΔ όπωςδήποτε νά διασπάται,
    και την δημιουργία ενός νέου «αδελφού κόμματος στά πρότυπα της CDU -CSU Γερμανίας (μεγάλη καμιά αντιγραφής).

  3. N Bράχος 13:04 01/11/2015

    Οργανωμένη χρεοκοπία της δεξιάς και η ασυλία του Αλέξη στον Κωστάκη ‘’του’’ !
    ====================================================
    Πόσα ΔΙΣ. έχασαν που δεν πτωχεύσαμε?
    Μια αλήθεια χωρίς ψεγάδια και χωρίς ..σοφάδες.
    Η χρεοκοπία της Ελλάδας τελικά είναι σύμπτωση καιρών ή είναι μια καλά οργανωμένη επιχείρηση μιας παρακυβερνητικής ΚΑΜΟΡΑ?

    Ας περιγράψουμε το πρώτο στάδιο , την πρώτη μεθοδευμένη φοροδιαφυγή των παρανόμως πλουτησάντων.
    Το 2005, η κυβέρνηση Καραμανλή ψήφισε νόμο με τον οποίο χορηγούσε φοροδοτική ‘’ΑΣΥΛΙΑ» για κάθε γονική παροχή οιουδήποτε ποσού και αντικειμένου.
    Έτσι ΜΥΡΙΑΔΕΣ ‘’ έγγειοι πρόσοδοι’’ πέρασαν από τους επαγγελματίες ‘’μπαμπάδες’’ της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας στους ‘’νεοσσούς’’ τύπου Πάνου, Μιλτιάδη και τόσων χιλιάδων ακόμη.
    Μυριάδες φοροαπαλλακτικά τεχνάσματα ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα συνέβαλαν στην ασύλληπτη σε μέγεθος φοροδιαφυγή των γονικών καταστρατηγήσεων της παρανόμου αποκτήσεως των μεταβιβασθέντων ακινήτων.
    Έτσι η Ελλάδα βούλιαξε από την οργανωμένη »στέρηση εσόδων» και την συνέχιση της φοροδιαφυγής και της κλοπής !!!
    Ταυτόχρονα όλο το ‘’ΜΑΥΡΟ’’ και βρόμικο χρήμα ‘’πέταξε’’ για τις τράπεζες όλου του κόσμου.
    Από το 2002 μέχρι το 2012 με 765.000 ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ 300Δις Ευρώ, γέμισαν τα ξένα χρηματοφυλάκια εν αναμονή της χρεοκοπίας της Ελλάδας που θα διπλασιαζόντουσαν , τουλάχιστον.
    Κι όμως ! Κανένας έλεγχος ! Καμία τιμωρία ! από την δικαιοσύνη των Κοκκινοβασίληδων, των Σανιδάτων, των Κεδικογλέων, των Αθανασίων και των γόνων τους !
    Δυστυχώς! Ο μεγάλος και αθεράπευτος επί πολλά χρόνια ασθενής ήταν και παραμένει
    Η ‘’ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ’’ της Χουντοσποράς !!!

  4. NMan. 12:53 01/11/2015

    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Η ΧΩΡΑ !!!

    Και αφού Σαμαράς και Βενιζέλος ,συμφώνησαν για τη διαδοχή και την ανατροπή Παπανδρέου σύμφωνα με τις εντολές Μπαρόζο, τότε και μόνον ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο Σαμαράς( 4 Απριλίου 2012) ότι το έλλειμμα ήταν 16% και αυτό παρέδωσε ο Καραμανλής.

    *Μέχρι τότε σιωπούσε και ΕΚΒΙΑΖΕ πρόσωπα και καταστάσεις για την ανατροπή του Παπανδρέου και την ΕΞΩΘΕΝ βοήθεια ώστε μαζί με το Βενιζέλο να υποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λαϊκή βούληση των πρόσφατων εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009.

    *Αυτό λοιπόν, το ΓΝΩΣΤΟ πολιτικό εφιαλτικό δίδυμο του τυχοδιωκτισμού και της αδιαντροπιάς, επέλεξαν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους ’’σώσει’’ ξεχνώντας τα πάντα και πιστεύοντας κάθε βρώμικη συκοφαντία εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου.
    * Και πάρα δίπλα το »αριστεροδεξιό» ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ, προέβαινε σε »παραφύσει» παραπολιτικά όργια, εξαγοράζοντας και ανταλλάσσοντας ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ λαοσώστες!!!

    • Βάινια 14:15 01/11/2015

      Τι μας λες με λίγα λόγια;
      » Έζησε καί Μεγάλωσε μέσα σε μπορδέλλο ο Παπανδρέου ο νεότατος και στα γεράματα όταν τον επέταξε κλωτσιδώς τό υπόλοιπο πουτανολόι κατάλαβε ότι ήταν ακόμη ακόμα Παρθένα.»

      Δεν ντρέπεσαι να διατυμπανίζεις τέτοιες κουβέντες καθημερινά βρίζοντας με τον χυδαιότερο τρόπο όλο το υπόλοιπο προσωπικό της χώρας.

      • O καλός καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται, και οι προδότες και αποστάτες όταν κινδυνεύει η πατρίδα.

        ΥΓ.
        Ποιος πολιτικός, ή, ποιο κόμμα συμπαραστάθηκε ή, συμπαρατάχτηκε για τη σωτηρία της Ελλάδας τότε???
        ‘ΟΛΟΙ!!!! βρήκαν ευκαιρία να »κλέψουν» ψήφους της αδιαντροπιάς και της προδοσίας.
        Ποιος πολιτικός αρχηγός στάθηκε σαν ΕΛΛΗΝΑΣ?
        ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!

  5. N Bράχος 12:44 01/11/2015

    ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

    ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΑΙΝΕΣ…

    Γράφει ο Ν Βράχος

    Ποιος αμφισβητεί πλέον το δίκιο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον αγώνα που έκανε να υψώσει το ανάστημά του και να αγωνιστεί για τη σωτηρία της Ελλάδας?
    * Ποιος πλέον αμφισβητεί το πόσο πιο ήρεμα, πιο μαλακά, πιο ανώδυνα θα είχαμε αντιμετωπίσει με επιτυχία, όλα όσα σήμερα μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και το μέλλον δυσοίωνο για εμάς και τα παιδιά μας?
    *Ποιοι μας ξεσήκωσαν εναντίον του υποσχόμενοι ‘’Παραδείσους και ρύζι’’?
    *Γιατί αφού όλα με τον Γιώργο ήταν λάθος, όπως μας έλεγαν , σήμερα αγωνίζονται να εφαρμόσουν, ένα μέρος από αυτά που είχε αποφασίσει?
    *Γιατί ξεπουλάνε την πατρίδα μας?
    *Κι όμως ξεπουλήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που είχε το θάρρος και τον ανδρισμό να πεί το νέο ΟΧΙ!!! στους ‘’αιρετούς φασίστες’’ ΜΕΡΚΟΖΥ της κεντρικής και όχι μόνο νεοφασιστικής Ευρώπης?
    Σήμερα η ΔΕΞΙΑ ‘’ανενεργού’’ κατά την σύζυγο, Κωστάκη, επιδιώκει να ρίξει σκοτάδι στο ‘’έγκλημά της’’. Προσπαθεί να παρουσιάσει σαν νέα πρόσωπα τους χθεσινούς συνεργάτες του.
    Δεν ενδιαφέρεται ο λαός να στηρίξει συνεργάτες του προδότη της πατρίδας μας.
    Αύριο, πολύ σύντομα , έρχεται η σειρά των πολιτικών απατεώνων, Τσιπρέων και καΜένων εντελώς. Εδώ είμαι σίγουρος , ότι οι ΨΕΥΤΕΣ! οι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ! οι ανίκανοι, αγράμματοι μισθοφόροι του συστήματος θα ‘’βάψουν’’ την άσφαλτο στο χρώμα που ‘’διαθέτουν’’ !!!
    Ψεύτες, πουλημένοι, ανίκανοι προδότες και αποστάτες.
    Γιατί ο λαός να ενδιαφερθεί μετά από τέτοιο ξεπούλημα και εξαπάτηση?
    Ένα είναι σίγουρο, ότι σύντομα θα τιμωρήσει τους επίορκους και θα αναζητήσει αυτούς που ΔΕΝ το πρόδωσαν !..

  6. Mνήμων 12:04 01/11/2015

    Τι ακριβώς ζητάει σήμερα, αυτός ο ‘’πάνσοφος’’ λαός μας?
    ==================================
    Χρόνια ολόκληρα, σχεδόν αμέτρητα, όλοι μας ζητούμε ευνομία και φοροδοτική ισότητα. Όλοι λέγαμε, να βρεθεί κάποιος να ψηφίσει τέτοιους νόμους που να πληρώνουν όλοι ΄’ όσα πρέπει’’ και ταυτόχρονα να μάθουμε που ‘’πήγαιναν’’ τα λεφτά μας. Να ξέρουμε δηλαδή πως, ποιοι και που ξοδεύεται το δημόσιο χρήμα.
    *Να ξέρουμε δηλαδή απλά, που πάνε τα λεφτά μας. Πιστεύαμε και θέλαμε δηλαδή, ότι για να γίνουμε κράτος έπρεπε να αλλάξουμε ριζικά και να επιβληθεί η διαφάνεια παντού, ώστε οι παραβάτες να τιμωρούνται και ο λαός μας να ξέρει, τι έκαναν αυτοί που ψήφισε.
    *Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και των ‘’κηπουρών’’ του έκανε πράξη όλα σχεδόν, όσα επιζητούσαμε τόσα χρόνια .Όλα αυτά τα μέτρα ψηφίστηκαν, έγιναν νόμοι και άρχισαν να λειτουργούν υποδειγματικά. Πολλοί ξαφνιάστηκαν και περισσότεροι ‘’χάθηκαν’’ στην παγίδα της παραπληροφόρησης της αδιαφάνειας, της παρανομίας και της διακίνησης του ΜΑΥΡΟΥ βρόμικου χρήματος.
    *Και ο λαός μας τι έκανε?
    Έπεσε στην παγίδα για μία ακόμη φορά και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιλογή εκείνων που ΗΞΕΡΕ ! ότι ήταν οι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ. Ψήφισε αυτούς που χρόνια ολόκληρα του ‘’έπιναν’’ το αίμα.
    *Ψήφισε αυτούς τους μιζαδόρους αλήτες που του έκρυβαν την αλήθεια και του ΕΚΛΕΒΑΝ το βιός του. Ποιος λοιπόν μας φταίει σήμερα, αφού ΕΜΕΙΣ τους επιλέξαμε?
    *Στείλαμε τον ΕΝΤΙΜΟ υπουργό Παπακ.στο ειδικό δικαστήριο, γιατί αποκάλυψε τους κλέφτες και έβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΟ στο Λάτση και στο Βαρδινογιάννη?
    *Τι ακριβώς ζητάμε και γιατί σήμερα φωνάζουμε?
    *Εμείς δεν ψηφίσαμε Το Σαμαρά, το Βενιζέλο, τον Τσίπρα και τόσα ακόμη πολιτικά αποφόρια?
    *Τελικά , ΛΑΕ ΜΟΥ, ΣΚΑΣΜΟΣ !!!
    αφού με την ψήφο σου υποφέρουμε όλοι και ακόμη περισσότερο ΕΣΥ!
    *Τι ζητάς λοιπόν λαέ μου? δικές σου επιλογές είναι οι…κυβερνήτες σου !!!

  7. Mνήμων 11:57 01/11/2015

    Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε:
    ============================================
    που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.