ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γαλλικό κλειδί» για την αξιολόγηση και το χρέος

Θετικός για τους πλειστηριασμούς ο Μοσκοβισί

Θετικό πρόσημο βάζει το Μέγαρο Μαξίμου στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, καθώς ο Γάλλος επίτροπος εκφράστηκε με αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας σε όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με κυβερνητικές πηγές, «συζητήθηκαν όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Συμφωνία και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, «ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μπορεί να βρεθεί λύση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή», όπως λένε πηγές του Μαξίμου.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση «συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βεβαιότητά τους ότι το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς πριν το τέλος του χρόνου». Τέλος, ο επίτροπος φέρεται να μίλησε «εξαιρετικά θετικά για την μέχρι τώρα συνεργασία της Ελλάδας με τους θεσμούς» και «να εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα ανοιχτά ζητήματα, καθώς και την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Mνήμων 20:40 03/11/2015

    ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑΤΙ(!) ‘’ΕΚΑΝΑΝ’’ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ‘’ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ’’

    Τι έκανε για την Ελλάδα ο Τσίπρας,
    από το 2010 μέχρι το 2012, όταν αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού? Στάθηκε στο πλευρό της κυβέρνησης και πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και αγωνίστηκαν μαζί να σώσουν την πατρίδα μας, ΄Η, ‘’ΕΚΑΨΕ’’ κυριολεκτικά και μεταφορικά ΟΛΗ την Ελλάδα? Δυστυχώς θυμόμαστε και ντρεπόμαστε, πως και που βρέθηκαν τόσοι ‘’οργισμένοι’’ επαναστάτες, που διέλυσαν ότι είχε απομείνει, αρνήθηκαν να πληρώσουν, (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) συκοφάντησαν, υπονόμευσαν και ‘’ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ’’.

    *Δηλαδή εμείς οι Έλληνες, πως πειστήκαμε ότι ο Αλέξης είναι το παιδί ‘’θαύμα’’ και με την ψήφο μας, επιδοκιμάσαμε την προδοσία και την απόπειρα πολιτικού και οικονομικού εκμηδενισμού της πατρίδας μας.

    *Ψηφίσαμε εμείς τον Σαμαρά και μετά τον Τσίπρα γιατί ο πρωθυπουργός του 43% , Γιώργος Παπανδρέου ήταν ‘’προδότης’’ ‘’κλέφτης’’, ‘’αλήτης’’και για τιμωρία ψηφίσαμε τον Σύριζα και από 3% τον ‘’οδηγήσαμε στο 17% και από εκεί στο 27%, ΄η, εκεί τον ‘’ανέβασαν’’ οι διαπλεκόμενοι πάσης μορφής και ειδικότητας, που ήθελαν να φθαρεί και να πέσει ο Παπανδρέου, όταν θα έδινε το σύνθημα ο ΜΠΑΡΟΖΟ?

    *Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου? Διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισε να τον γλύφει?

    *Τι έκανε όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα? Τον είπε προδότη και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες.
    *Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου τόσο προσωπικά όσο μέσω του Κοινοβουλίου, τους ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση? Τον απεκάλεσε μυθομανή και τον κατηγόρησε ότι κινδυνολογεί επικίνδυνα.
    Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου αγωνιζόταν για την επιτυχία του μνημονίου, προσπαθώντας να εισπράξει χρέη φοροφυγάδων, και λοιπές οφειλές προς το δημόσιο, ο Τσίπρας ‘’έφτιαχνε’’ συλλόγους ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σήκωνε τις αμπάρες στα διόδια, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο πενιχρό δημόσιο ταμείο του Δημοσίου.

    **Συμφωνείς και εσύ Έλληνα με την προδοσία και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ Παπανδρέου?
    ΥΓ
    *Συμφωνείς με το ‘’νέο’’ ιδεολογικό τοπίο της ταύτισης του Τσίπρα, του Καμμένου και του ..Λαγού? Είμαστε όλοι ίδιοι, φονιάδες και θύματα?

  2. XAM 20:35 03/11/2015

    Κύριε πρωθυπουργέ του ΣΥΡΙΖΕΛ
    Στις 29/2/2012 δηλώνατε στο real fm .
    ‘’Ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από την Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δυο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση …..και συνεχίζετε λέγοντας ……η Ελλάδα είχε δυνατότητες εναλλακτικών πηγών δανεισμού .’’
    ‘’Δεν το έκανε όμως γιατί οκ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις ….’’

    Κύριε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ ,
    σήμερα τι έχετε να πείτε σχετικά με τις άστοχες δηλώσεις σας που δηλητηριάζατε τις ψυχές των ανθρώπων;
    **Πάντως υπερβάλατε εαυτούς ‘’ αφού καταφέρατε’’ την Ρωσία και την Κίνα μέσα στους έξη μήνες, της ταυτόχρονης διαπραγμάτευσης με τους συνεταίρους μας, στην ΕΕ , να …αγοράσουν το ελληνικό χρέος των 350 δις ευρώ, και μάλιστα χωρίς να ζητήσουν το παραμικρό αντάλλαγμα. Αυτό το θαύμα οι Έλληνες Χριστιανοί το χρωστάνε στα όνειρά σου, στις θυσίες που έκανες στον Αλλάχ, στην προσευχή σου και την πίστη σου στο λευκό περιστέρι που …αμόλησες και στο χειροφίλημα του παπά που σε ‘’ευλόγησε’’ προσωπικά και την λιτανεία των λειψάνων που διέταξε ο Πάνος μας. .
    Κύριε Τσίπρα, Αλέξη μας,
    Δεν ξέρουμε πώς να σε ευχαριστήσουμε και τι να σου ευχηθούμε, για τη προσφορά αίματος στην αδύναμη πατρίδα. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα βρισκόσουν εσύ, ένας ‘’μάγος’’ της πολιτικής, ένας νέος ‘’Κίσσινγκερ’’ που θα μετέφερε τη δόξα της Ελλάδας μας πιο υψηλά και πιο μακρά και από το..τσουνάμι της Φουκοσίμα στην μακρινή Ανατολή, και ταυτόχρονα θα ‘’άλλαζε’’ τον ρου του Δούναβη , ώστε να εκβάλλει υπογείως στη κατάξερη και έρημη Σαχάρα .
    ΥΓ.
    Καλά ‘’μας πέρασες’’ τόσο αφελείς και καΜένους εντελώς με όλα αυτά που εξακολουθείς να ‘’αναχαράζεις’’? Καλά , δεν ντρέπεσαι λίγο? Επαναλαμβάνεις τις αντιμνημονιακές σου υποσχέσεις και προκαλείς το δημόσιο αίσθημα με τις άθλιες ψευδολογίες, υποσχέσεις και δεν ντρέπεσαι καθόλου για την γενοκτονία που επιφέρουν τα μέτρα –εντολές των εμπόρων ‘’σάρκας’’ που σε έφεραν σε αυτή τη θέση για να ξεπουλήσεις και το τελευταίο παιδικό όνειρο, μετά το έγκλημα του ‘’ανενεργού’’ Καραμανλογόνου?
    Δεν παραιτείσαι τουλάχιστον να ..σε θυμούμαστε για κάτι αντρίκιο????

  3. NMan. 20:30 03/11/2015

    ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝ ??
    ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ?????

    Κατέστρεψε την Ελλάδα, μας οδήγησε στη δυστυχία και στην αθλιότητα συνειδητά και κρύβεται σαν άρρωστη γάτα.
    * Δεν έχει το θάρρος, τον ανδρισμό, το φιλότιμο, να βγεί να μιλήσει, να απολογηθεί να ζητήσει συγγνώμη ο άθλιος πολιτικός κηφήνας?
    *Κατέστρεψε την Ελλάδα από κοινού με τον Σαμαρά και σε γνώσει όλων των ‘’μεγάλων’’ στελεχών του προσωπικού τους αγήματος διαλύσανε την οικονομία και τρώγανε ΟΛΟΙ σαν πεινασμένα όρνια, μέχρις ότου φτάσαμε στο ‘‘πάτο’’ του βαρελιού και άφησαν μόνο την υπογραφή τους.
    *Και κανείς δεν μίλησε, και κανείς δεν τιμωρήθηκε, αφού η δεξιά είναι η πόρτα, που οδηγεί τους Έλληνες στην κόλαση της δυστυχίας επί 200 σχεδόν χρόνια !!!
    * Σήμερα η δυστυχία βγάζει στο παζάρι της διαφθοράς , την ευτυχία μας, την υγεία μας, το μέλλον των παιδιών μας.
    Σήμερα η δικαιοσύνη ως συνήθως, γιατί τους καλύπτει? Τι άλλο χρειάζεται να μάθει?
    Δεν υπάρχουν Ελληνες δικαστές?
    Φόβος ή, κομματισμός?

  4. NB 20:29 03/11/2015

    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ( 5) ! ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!

    Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι την κρίση την έφερε το Μνημόνιο κι όχι ότι το Μνημόνιο προτάθηκε ως η μόνη κάποια λύση του ελληνικού δράματος στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι διάφοροι Λιάπηδες.
    Ειδικότερα από το 2004 μέχρι και το 2009,
    η χώρα κυβερνήθηκε από Λιάπηδες, Παυλόπουλους, Ρουσόπουλους, Βουλγαράκηδες και Καμμένους υπό την υψηλή εποπτεία του »καταλληλότερου» αλλά κάποιοι προτιμούν να πιστεύουν ότι για όλα φταίει ο Παπανδρέου, η Μέρκελ, ο Σόρος και φυσικά οι αεροψεκασμοί.
    Η κριτική για την ανοχή στους Λιάπηδες όμως δεν μπορεί μόνο να αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά οφείλει να αποτελέσει και μάθημα για όσους ετοιμάζονται να «τρομάξουν» τη Μέρκελ στέλνοντας στην κυβέρνηση τους Στρατούληδες, τους Λαφαζάνηδες, τον Στάθη Παναγούλη και τον Γιώργο Πάντζα.
    Ο αριστερός ακατάλληλος πολιτικός δεν διαφέρει σε τίποτα από τον δεξιό ακατάλληλο πολιτικό. Είναι και δυο εξίσου ακατάλληλοι κι επικίνδυνοι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.