ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΑΡΔΑ...

Αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά τουφέκια πέφτουν. Για τον Μάρδα και τις δηλώσεις του. Τι είπε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και νυν υφυπουργός Εξωτερικών; Ό,τι τα πράγματα θα έβαιναν καλώς στη χώρα αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν δειλιάσει και είχαν εφαρμόσει όλα όσα προέβλεπαν τα μνημόνια.

Αν κάποιος αναρωτηθεί "και που είναι το κακό;" θα έχει δίκιο. Πριν από τον Μάρδα την ίδια διαπίστωση έχουν κάνει πολλοί. Με μια μικρή όμως διαφορά: όλοι τους ήταν από την αντιπέρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όχθη. Την κριτική για την μη εφαρμογή των μνημονίων την έκαναν όσοι θεωρούσαν πως αφ' ης στιγμής η χώρα μπήκε στο μνημόνιο δεν εχει παρά να εφαρμόσει αυτά που συνεφώνησε με τους δανειστές της. Θεωρούσαν πως αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως έκαναν οι Κύπριοι, οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και βγήκαν από την επιτήρηση της τρόϊκας.

Αυτά που είπε ο Μάρδας τα έλεγαν αυτοί που ο Τσίπρας, ο Καμμένος και τα στελέχη των κομμάτων τους αποκαλούσαν "γερμανοτσολιάδες", "μερκελιστές", "εθνομειοδότες", "πουλημένους" με λίγα λόγια "μνημονιακούς". Το λάθος του συμπαθούς υφυπουργού είναι ότι ξέχασε ποιός είναι ή καλύτερα ποιάς κυβέρνησης είναι υπουργός. Ξέχασε ότι είναι αυτός που τον Φεβρουάριο του 2015, ως αναπληρωτής υπουργούς Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, είχε αναγγείλει από τηλεοράσεως τον θάνατο του μνημονίου. "Το μνημόνιο πέθανε" είχε πει στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου. Και μάλιστα με στόμφο.

Ο συμπαθής υφυπουργός ξέχασε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που παρότρυνε τους βουλευτές και τους υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων να αντισταθούν στις πιέσεις της τρόϊκας, να μην ψηφίσουν και να μην εφαρμόσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, να μην δειλιάσουν και να πετάξουν την τρόϊκα στη θάλασσα. Και μάλιστα τους απειλούσαν πως σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν κατηγορούμενοι ακόμη και για έγκλημα εσχάτης προδοσίας.

Και τώρα τι μας λέει; Ήταν λάθος που σας λέγαμε να μην εφαρμόσετε τα μνημόνια. Είστε δειλοί που δεν κάνατε όσα σας έλεγαν οι τροϊκανοί. Εσείς φταίτε που κάποια αρνηθήκατε να τα κάνετε, άλλα καθυστερήσατε να τα εφαρμόσετε και σε άλλα θέσατε κόκκινες γραμμές. Αν είχατε το θάρρος και είχατε πράξει αυτά που σας έλεγαν η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε και το ΔΝΤ τώρα η χώρα θα είχε βρει το δρόμο της. Είναι μια άποψη. Ενδεχομένως να είναι και σωστή. Μόνον που ο συμπαθής υφυπουργός Μάρδας δεν είναι αυτός που δικαιούται να το λέει. Όχι επειδή μέχρι τώρα άλλα έλεγε ούτε επειδή είναι μέλος μιας "αντιμνημονιακής" κυβέρνησης, αλλά επειδή έτσι δικαιώνει αφενός τον Λαφαζάνη και όσους αντιπολιτεύονται από αριστερή-αντιμνημονιακή σκοπιά τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου όσους υποστηρίζουν πως το μόνο μέλημα τούτης της κυβέρνησης είναι να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία για να διαχειρίζεται και να νέμεται τα ωφελήματά της.

Εκτός κι αν τίποτε από αυτά δεν τον ενδιαφέρουν και το μόνο που επιθυμεί είναι να παρασχεθεί η διαβεβαίωση (σε ποιούς άραγε;) πως αυτός και η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος ειναι θαρραλέοι και θα εφαρμόσουν κατά γράμμα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο. Αν είναι έτσι, έχει καλώς. Αν με αυτή του τη δήλωση ήθελε να υπογραμμίσει την οριστική και αμετάκλητη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα, ουδεμία αντίρρηση. Μόνον που θα πρέπει να το πει και στον πρωθυπουργό και στους άλλους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιμένουν πως ανήκουν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και η καταστροφή της χώρας επήλθε επειδή είχαμε μνημόνια και όχι επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις δείλιασαν και δεν τα εφήρμοσαν εγκαίρως και καθ' ολοκληρίαν.

Είναι προφανές πως αν ο συμπαθής υφυπουργός εννοεί αυτά που λέει δεν εχει καμμία θέση στην κυβέρνηση. Αν δεν τα εννοεί και πάλι δεν έχει θέση. Στην κυβέρνηση δεν μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι φαιδροί που δεν ξέρουν τι λένε. Απορώ μάλιστα που ο πρωθυπουργός είτε ισχύει η μία εξήγηση είτε η άλλη δεν του έχει πάρει ακόμη το κεφάλι. Εκτός κι αν ασπάζεται, που δεν το νομίζω, κι αυτός όσα λέει ο Μάρδας. Όσο πάντως τον διατηρεί στη θέση του εκτίθεται. Και πιθανότατα πολύ σύντομα θα αναγκαστεί, εφόσον θέλει να προστατέψει τον εαυτό του, να "αδειάσει" και επισήμως τον Μάρδα. Καλύτερα λοιπόν να το κάνει τώρα παρά αύριο -πιθανώς στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό- κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης.

Εξυπακούεται δε πως όταν τον "αδειάσει" ο Μάρδας δεν μπορεί να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Είτε για λόγους αξιοπρεπείας ο συμπαθής υφυπουργός πρέπει να υποβάλει παραίτηση είτε ο πρωθυπουργός να τον απομακρύνει αφού δεν μπορεί να μετέχει της κυβερνήσεως κάποιος τον οποίον δημόσια αποδοκιμάζει και ο οποίος με τις θέσεις που εκφράζει αναιρεί τον πυρήνα της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ή οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν δειλοί και μοιραίοι επειδή εφήρμοσαν τα μνημόνια ή ήταν δειλοί και μοιραίοι επειδή δεν τα εφήρμοσαν. Δυοίν θάττερον.

Εάν τον αποδοκιμάσει και τον διατηρήσει στη θέση του τότε το μήνυμα που θα στείλει στην κοινωνία, την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα είναι ήκιστα κολακευτικό για τον ίδιον και για την πυγμή με την οποίαν (οφείλει να) διευθύνει τις κυβερνητικές υποθέσεις. Και δεν νομίζω πως ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να ευνουχιστεί προς χάριν ενός συμπαθούς υφυπουργού ονόματι Δημήτριος Μάρδας. Οτιδήποτε διαφορετικό θα με εξέπληττε...

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ποιος Αλέξη και γιατί, καλύπτει και συγκαλύπτει τις βρωμιές , και τα κακουργήματα του ανίκανου και
    ‘’αιώνια’’ μπουκωμένου ?

    *Εξευτελίζουν κάθε έννοια νομιμότητας και κοινοβουλευτικών κανονισμών καλώντας ως ..μάρτυρες ‘’ζωντανούς νεκρούς’’ της παραπολιτικής, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια του δημοκράτη αγωνιστή που τον παραπληροφόρησαν και τους ψήφισε.

    Είναι δυνατόν, να υπάρχουν Έλληνες σήμερα που ‘’ξεγελιούνται’’ από τα στημένα παρακρατικής μορφής επικίνδυνα ‘’παιχνίδια’’ της πολιτικά ημιθανούς Ζωής, κόρης του ‘’χασοδίκη’’ συμβούλου του συστήματος?[/b]
    Με απλά λόγια ρωτάμε: ‘’ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ’’ κανείς ότι το χρέος ήταν 300 δις ευρώ ?
    Ποιος οικονομολόγος- μαθηματικός θα μας ενημερώσει γιατί σε αυτό συμπεριλαμβάνονται διαχρονικά όλα τα ελλείμματα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ και του 2009?
    *Πως το χρέος από το 2004 (178 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ)……>>>>>ΕΦΘΑΣΕ στα 300 το 2009 ?
    *Αυτό το ΤΕΡΑΣ της καταστροφής μας, δεν θα μάθουμε ποιος ,πως, και γιατί το ΕΞΕΘΡΕΨΕ?
    *Κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται να μάθει που πήγαν τόσα λεφτά?
    *ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε ένας ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος ΕΝΤΙΜΟΣ να μας εξηγήσει αυτό που ΟΛΟΙ σήμερα γνωρίζουμε ?

  2. ΝΜαν. 12:44 02/12/2015

    Μιλάμε για ΕΣΜΟ!!!
    ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ-ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ,
    ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ‘’ΦΟΥΣΚΩΣΕ’’ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!

    Εγώ απορώ γιατί ο εισαγγελέας δεν αρκέστηκε μόνο στην κατάθεση της Βούλτεψη.
    Δεν χρειαζόταν άλλος μάρτυρας.
    Μου αρέσει όμως ένα πράγμα. Ότι ξεμπροστιάστηκαν.
    Αν παρατηρήσετε, το πάνελ των «μαρτύρων» αντιπροσωπεύει όλο το εθνοκάπηλο και νταβατζίδικο σίχαμα που συγκρούστηκε με τον Παπανδρέου:
    *από τον Κουρή μέχρι το Μιχελάκη τον Φαήλο, και τον Τράγκα,
    *από τον Ψυχάρη μέχρι τον Χατζηνικολάου, και τη Βούλτεψη,
    *από τον Παπαδάκη μέχρι τον Αυτιά, τον Τέρενς, τον Ιγνατίου
    *από τα «Επίκαιρα» μέχρι την «Αυριανή» και τη «Δημοκρατία»,
    *από την Λιάνα μέχρι τον Τσίπρα, τη Ζωή και τον Σκουρλέτη,
    ** και από τον Μίκη μέχρι τους Μητρόπουλους και τους Μαριάδες.

    Μιλάμε για εσμό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ξεβρώμισμα

  3. ΜΝΗΜΩΝ 12:34 02/12/2015

    Απάντηση κόλαφος στους…..εισαγγελείς…!!!
    Γραφείο Γ.Παπανδρέου

    Η εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2013 της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, μας διαβεβαιώνει ότι, η εκτέλεση τόσο του Προϋπολογισμού όσο και του Προγράμματος Προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, στηρίζονται στην παραδοχή, ότι το έλλειμμα του 2009, έφτασε το 15,6%.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε απάντησή της σε σχετικό με τα στατιστικά στοιχεία ερώτημα, στις 26 Απριλίου 2012, τονίζει ότι:
    “Η Επιτροπή (Eurostat) έχει δημοσιεύσει τα ελληνικά στοιχεία για τη ΔΥΕ (Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος) σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις, από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά, χωρίς επιφυλάξεις, κάτι που αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση των ελληνικών δημοσιονομικών στατιστικών και τη συμμόρφωση με τους κανόνες του ΕΣΛ95.”

    Και στη συνέχεια υπογραμμίζει:

    “Κατά το παρελθόν υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την κοινοποίηση της ελληνικής ΔΥΕ. Τα προβλήματα αυτά οδηγούσαν την Επιτροπή (Eurostat), σε πολλές περιπτώσεις, να δημοσιεύει τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία με επιφυλάξεις.”

    Σήμερα, οι οικονομικοί εισαγγελείς, άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία σε έναν τομέα καθοριστικό για την χώρα και τους Έλληνες.

    Σήμερα, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο.

    Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς “βλέπουν” πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας.

  4. Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε !

    Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.

    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.

    *Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..

    *Τον μοναδικό πολιτικό που θέλει και μπορεί, με την παγκόσμια προσωπικότητά του, τις γνώσεις του, τις γνωριμίες του και τις εμπειρίες του, από την άθλια συμπεριφορά όλων των υποταγμένων, να συμβάλει τα μέγιστα στην σωτηρία και την ανάπτυξη της πατρίδας μας, προκαλώντας και προσκαλώντας την παγκόσμια κοινότητα σε μια προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας μας.

    *Ποιος άλλος μπορεί να μας σώσει από τον κατήφορο της υπανάπτυξης, της απόγνωσης και της διαφθοράς των τοκογλύφων ντόπιων και ξένων?

  5. freeman 11:56 02/12/2015

    Kε Φελνίκο, σα να … ΞΕΧΝΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ! Το 2010-2011 Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ «γερμανοτσολιάδες», «μερκελιστές», «εθνομειοδότες», «πουλημένους» με λίγα λόγια ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΤΟΥΜΕΝΟΙ-ΚΑΤΑΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕΝΟΙ-ΧΛΕΥΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ , ΗΤΑΝ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ , που σήμερα ερίζουν ποιός ΤΑΧΑ είναι ο πιο Μνημονιακός : Για τους ΑντιΠαπανδρεικούς Πασόκους που ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπανδρέου . Για ΣαμαροΚαραμανλόΝεοΔημοκράτες Αντιμνημονιακούς Ζαππειάρχες Επαναδιαπραγματευτές ΑλλοΜίγμακατόχους που το ΕΛΚ (Μερκοζομπαρόζο) απειλούσε να τους διαγράψει γιατί συνέπλεαν με τους Αντιμνημνονιακούς Αριστεροδεξιούς (ΣυριζοΚαμενοΧρυσαυγήτες) Φασίστες στις Πλατείες και υπονόμευαν ΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΒΙΑ & ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , την Προσπάθεια της Εκλεγμένης Κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου να ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ από την μετατροπή της σε Βαλκανική Συρία .
    Κε Φελνίκο , ήλθε η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΙΓΜΗ . Ο Λαός το υποψιάζεται-συμπαιρένει σφόδρα , ΑΛΛΑ απλά είναι «εξαρτημένος-σκλάβος» από το Δημοσιογραφικό κατεστημένο και την επίπλαστη 25 χρόνων …αυθεντία του. Κε Φελνίκο κάνε ΕΣΥ το ΠΡΩΤΟ ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ την ΛΥΤΡΩΣΗ μιας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που πνίγεται μέσα στο Μιντιακό ΨΕΜΑ 6 ΧΡΌΝΩΝ και ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ της αποανάπτυξης , ΑΛΛΑ αντιθέτως ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΌΛΟ ΚΑΙ ΒΑΘΎΤΕΡΑ ψάχνοντας στους Συριζοκαμένους, στους Τσιτζικώστες, στους Λεβέντες, στους Ποταμίσιους, στους Ναζί , ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΗΣ ! Κε Φελνίκο ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ να ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ, ΑΝΟΙΧΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΟΎΜΕΝΑ , ΟΤΙ Ο Γ.Παπανδρέου είχε ΔΙΚΙΟ στην Στρατηγική επιλογή του το 2010-2011 και οτι Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΎΣ εντός και εκτός πασοκ , ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ,επιδιώκοντας ΤΙΠΟΤΑ να ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ή και ΑΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΑΛΛΑΖΕ , ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟΊ την ΔΟΞΑ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΝ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΤΕΣ -ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ του Ελληνικού Έθνους .
    Κε Φελνίκο , η Ιστορία ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !

    • Θ.Τ. 17:22 02/12/2015

      Φίλε freeman
      Τα πελατειακά, η λαμογιά είναι το σύστημα της δεξιάς από το 1821.
      Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ την απομιμήθηκε εν μέρει .
      Με το φανέρωμα της κρίσης
      οι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΙ ενώθηκαν ( δεξιοί/ακροδεξιοί, «αριστεροί» αλλά βέβαια και «σύντροφοι».
      ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ολιγάρχες, Μ.Μ.Ε. και κόμματα –
      ΠΟΥΛΗΣΑΝ την ΑΠΑΤΗ «αντιμνημονιακός – μνημονιακός»
      ενώ ο καυγάς είναι ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ή ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ .
      Αυτό που ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΓΑΠ και «κηπουροί»
      ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή του ΠΑΣΟΚ
      όταν – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – μεταχουντικά
      ΜΟΝΟ το κ@λοΠΑΣΟΚ είχε καλές στιγμές . . .
      ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ το έχουμε πάρει είδηση
      πως η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, το «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ» κ.λπ.
      είναι η 3 Σεπτέμβρη με σημερινά λόγια .
      Είναι ξανά ΑΥΤΟΦΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .
      Μη ζητάς λοιπόν πολλά από τον Κο Φελνίκο μας .

  6. Dgoulas 11:32 02/12/2015

    Ζήσε Μάι μου να φας τριφύλλι ……….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.