ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να κοιτάξει τα του οίκου του…

«Πράσινες» αντιδράσεις στα λεγόμενα Λεβέντη

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις εκτιμήσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη ότι θα υπάρξουν βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι οι οποίοι θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και το Ασφαλιστικό, κόντρα στη γραμμή των κομμάτων τους.

«Πληρωμένη απάντηση» του έδωσε ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας για «προβοκατόρικους υπαινιγμούς» του Βασίλη Λεβέντη για τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που είναι ανάξιοι σχολιασμού. «Ας κοιτάξει τα του οίκου του», είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Ένωσης Κεντρώων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ίσως των βουλευτών της ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών.

«Δεν ξέρω γιατί το είπε ο άνθρωπος, αλλά δεν παίζει», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας για «πρωτόγνωρη συνοχή» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία ανήκει. «Δεν βρίσκεις ούτε μισό βουλευτή που να σκέπτεται τι καλά που θα ήταν να κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ούτε μισός, το αποκλείω», είπε μιλώντας στο Βήμα FM, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε δια ψήφου το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη μετανάστευση, όπου συμφωνούσε, ενώ δεν έκανε το ίδιο ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του.

Τότε βεβαίως δεν ετίθετο θέμα δεδηλωμένης, αφού το σχέδιο νόμου ήταν ‘χαμηλού πολιτικού κύρους’, όπως είπε.

«Αν με ρωτάτε για το ασφαλιστικό, επειδή διόρθωση θεσμικών θεμάτων του ασφαλιστικού δεν υπάρχει, όλα αυτά είναι κέλυφος υφαρπαγής χρημάτων», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι υπό καμία προϋπόθεση δεν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση. «Αν ο πρωθυπουργός δεν έχει δεδηλωμένη, ας μας το πει», είπε, επαναλαμβάνοντας φράση της προέδρου του κόμματός του, «εκεί, αλλάζει η συζήτηση. Είναι άλλο θέμα». Μέχρι τότε, όμως, ο κ.Λοβέρδος υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός τους εκθέτει, αφού υπάρχουν κάποιοι ‘ανόητοι’ που υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να μπει στην κυβέρνηση ή αντίθετα να ρίξει την κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ψέμα το σενάριο, που απέδωσε εμμέσως στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με κάποια ‘αόρατα κέντρα’ θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. «Σας διαβεβαιώ ότι δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση», είπε, θυμίζοντας ότι οι εκλογές έγιναν προ δύο μηνών και πως ο λαός αποφάσισε να στείλει το κόμμα του στην αντιπολίτευση. Αντέκρουσε δε, τις κατηγορίες για ‘φιλαρχία’ του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «αυτοί (σ.σ. οι σημερινοί κυβερνώντες) είναι φίλοι της εξουσίας που μας έριξαν πέρυσι και δεν περίμεναν μέχρι το Νοέμβριο του ’15». Τους κατηγόρησε ότι αναστάτωσαν τη χώρα απλά και μόνο, για να είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αφού επιμένει ότι κατά τα άλλα, δεν υπήρχε άλλο σχέδιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.