ΕΛΛΑΔΑ

Οι διαδηλωτές κρέμασαν τις γραβάτες τους-Αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Στους δρόμους και πάλι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί-Μαζικότατη πορεία των επιστημόνων

Πρωτοφανή σε μαζικότητα και δυναμισμό ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό στο κέντρο της Αθήνας.

Γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια/

Επίσης στην κινητοποίηση πήραν μέρος φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές και δεκάδες άλλες ειδικότητες αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό.

xora

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν στη συνέχεια προς το υπουργείο Εργασίας και μετά  στη Βουλή. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, ζητώντας την παραίτησή του. Οι διαδηλωτές φθάνοντας στη Βουλή κρέμασαν συμβολικά τις γραβάτες τους στους θάμνους που βρίσκονται μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου και πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον εθνικό ύμνο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι τελικής

poreia

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς, αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

poreia1

Σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, η οποία συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ανέφερε ότι τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι θάνατος για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και η κυβέρνηση, η οποία μετράει μήνες, δεν μπορεί να τα εφαρμόσει, καθώς γεννιέται ένα νέο κίνημα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

poreia2

Πάντως δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στο συλλαλητήριο  στα Προπύλαια.

Μάλιστα σε βάρος του κ. Παναγόπουλου ακούστηκαν και υβριστικές εκφράσεις, την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ξεφτίλα και πάλι ξεφτίλα. . Πολύ φοβάμαι ότι ο συμβολισμός θα δέσει τόν λαιμό του και θα πνιγεί δεδομένου ότι ο Κατρούγκαλος δεν θα τις χρειασθεί, αυτός τον δικό του προτιμά να τον δένει με παπιγιόν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.