ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Αγρια κόντρα με ΝΔ για τις επιλογές στην ΕΛ.ΑΣ.

Τόσκας: Δημοσιοσχεσίτης ο Σφακιανάκης

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας Πολίτη Νίκος Τόσκας χαρακτήρισε τον Μανώλη Σφακιανάκη δημοσιοσχεσίτη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη για την καρατόμηση ολόκληρης της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Νίκος Τόσκας σημείωσε πως η αντίληψη του υπουργείου είναι να αξιοποιούνται στελέχη που έχουν πραγματικές δυνατότητες, αστυνομικές και όχι «εκείνοι που έχουν ικανότητες επικοινωνίας με τα ΜΜΕ και κάνουν δημόσιες σχέσεις».

Ο Ν. Τόσκας αναφέρθηκε στην απομάκρυνση Σφακιανάκη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνοντας λόγο για «ντόρο». «Υιοθετείτε τον ντόρο που έγινε. Η αντίληψη του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις ικανότητες προσφοράς που έχουν στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητες που έχουν στις δημόσιες σχέσεις», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός. «Οι κρίσεις συνεχίζονται και θα περίμενα ερώτηση όταν τελειώσουν, όχι στη μέση. Εκτός και αν είναι προσπάθεια επηρεασμού». Ενδεικτικό της κατάστασης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι, όπως είπε ο Ν. Τόσκας, «τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν τους είπαμε 'κρίνετε κατά συνείδηση'. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια».

Ως «ακατάληπτο ανοσιούργημα» χαρακτήρισε ο Δ. Κυριαζίδης την απομάκρυνση Σφακιανάκη, ενώ υποστήριξε ότι στις κρίσεις υπήρξε «μπαράζ αναξιοκρατίας».

Ο κ.Κυριαζίδης του απάντησε «να προσλάβετε στην Ελληνική Αστυνομία ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν το αντικέιμενο για να φτιάξετε ένα κράτος όπως εσείς το εννοείτε».

«Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι η ιδιοκτησιακή αντίληψη έχει παρέλθει. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας όμως κατάλαβε ότι ανήκει στον ελληνικό λαό και όχι σε συγκεκριμένο κόμμα. Αυτή είναι η προσπάθειά μας και το αποδείξαμε στην πράξη σε μεγάλες διαμαρτυρίες, όπως των αγροτών. Δείξαμε ότι μπορεί να υπάρξει ήπια αντιμετώπιση αλλά με κόκκινες γραμμές», απάντησε ο Ν. Τόσκας και κατηγόρησε την ΝΔ ότι «συγκαλύπτετε την αδιαφάνεια και προστατεύετε την προστασία των στεγανών» στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσαν οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ και ειδικότερα η απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και η αποστράτευση του Σταύρου Σταυρόπουλου, ο οποίος επί χρόνια κυνηγούσε με επιτυχία το οργανωμένο έγκλημα.
Η Ν.Δ. κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει έστω και την υστάτη στιγμή την απομάκρυνση αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ από τα καθήκοντά τους.
«Οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, καρατομήσεις και εξοστρακισμοί αξίων ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν τους φόβους και την αγωνία που εδώ και καιρό εκφράστηκαν δημόσια από τη Νέα Δημοκρατία για το προδιαγεγραμμένο ανοσιούργημα στο οποίο επιδόθηκε τελικά η κυβέρνηση», δήλωσε ο συντονιστής Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Δημήτρης Κυριαζίδης.
Ο κ. Κυριαζίδης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρέκαμψε κάθε έννοια αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, παροπλίζοντας αξιωματικούς με τεράστια προσφορά, όπως ο Μανώλης Σφακιανάκης.
«Η κυβέρνηση ‘ξήλωσε’, παρόπλισε και αποστράτευσε εξαίρετους, επιτυχημένους και με τεράστια προσφορά αξιωματικούς, όπως τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη και τον τέως Διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Σταύρο Σταυρόπουλο, σκανδαλίζοντας έντονα την κοινωνία», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πριν καλά - καλά αναλάβουν τα καθήκοντά τους και κλείσουν ένα έτος θητεία, απομακρύνθηκαν σχεδόν οι μισοί ταξίαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές».
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για καρατόμηση του διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θεωρεί προφανές ότι υπαγορεύτηκε από την κυβέρνηση για λόγους σκοπιμότητας. «Η δε τοποθέτησή του σε άσχετη με το επί εικοσαετίας και πλέον αντικείμενό του θέση, ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόνοια περί ισχυρής σκοπιμότητας για τη μετακίνησή του», συμπληρώνει.
Ακόμη, αναρωτιέται αν οι δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη «περί ελέγχου του συνόλου των ΜΜΕ στη χώρα και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος ανελευθερίας στην ενημέρωση, βρήκαν στο πρόσωπο του επικεφαλής μιας τόσο νευραλγικής για την ασφάλεια και τον έλεγχο του Διαδικτύου υπηρεσίας της ΕΛΑΣ τον επόμενο “εχθρό”».
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, σε συνεργασία με τη νέα φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, να αποκαταστήσει άμεσα «την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες Υπηρεσίες της και να μην παίζουν ἐν οὐ παικτοῖς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.