Για το γλάσο
200γρ κουβερτούρα με 55% κακάο
1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ μαργαρίνη
2 κ.σ κονιάκ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι,το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι,την ζάχαρη το νερό,το κονιάκ,τις βανίλιες,το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα
Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα κομματιασμένη,τον χυμό και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει
Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την μαργαρίνη και το κονιάκ και ανακατεύουμε
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το γλάσο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν προετοιμασμένες για μια νέα ρωσική χερσαία επίθεση στα ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα