ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην έδρα του ΟΗΕ ο πρόεδρος του Κινήματος

Έκκληση του Γιώργου Παπανδρέου για το προσφυγικό από τη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, με την ευκαιρία της καθιερωμένης συνάντησης του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που πραγματοποιείται σήμερα (21/9), στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Το προσφυγικό και οι μετακινήσεις πληθυσμών βρίσκονται στο επίκεντρο των επίσημων συζητήσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής Ηγετών, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος Ομπάμα για αυτό το θέμα, ένωσε τη φωνή του με προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, κάνοντας έκκληση για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της διεθνούς κοινότητας. Το κείμενο/έκκληση που εκτός από τον
Γιώργο Παπανδρέου, υπέγραψαν μεταξύ άλλων η Μάντλιν Ολμπράιτ, πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας, ο Ιμπέρ Βεντρίν, πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας και ο Ιγκορ Ιβανόφ, πρώην ΥΠΕΞ της Ρωσίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καθώς ηγέτες από όλο τον κόσμο φτάνουν στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η παγκόσμια προσφυγική κρίση κυριαρχεί στην ατζέντα των συζητήσεων. Δύο σημαντικές συναντήσεις κορυφής λαμβάνουν χώρα σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων. Στόχος, η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη και συγκεκριμένες κυβερνητικές δεσμεύσεις για μια καλύτερη διεθνή αντιμετώπιση των μεγάλων μετακινήσεων πληθυσμών, προσφύγων και μεταναστών.

Υπάρχει, πολύ σωστά, τεράστια πίεση προς τους ηγέτες διεθνώς, να δράσουν από κοινού, με αλληλεγγύη. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, υπάρχουν πάνω από 21,3 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, υπάρχουν 65 εκατομμύρια εκτοπισμένοι από πολέμους, διωγμούς και φυσικές καταστροφές. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν έκκληση ζητώντας από τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι κάθε πρόσφυγας θα έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, ότι κάθε οικογένεια προσφύγων θα έχει ένα ασφαλές μέρος να μείνει, ότι κάθε πρόσφυγας θα μπορεί να εργαστεί ή να αποκτήσει νέες δεξιότητες, ώστε να μπορέσει να συμβάλλει θετικά στην κοινότητά του.

Απαιτείται σοβαρή δέσμευση και αποτελεσματικός συντονισμός της διεθνούς κοινότητας για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Η επίτευξη σημαντικής προόδου στη μετεγκατάσταση και την εκπαίδευση των προσφύγων, στη διασφάλιση στέγης και δυνατότητας αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, δεν είναι απλά μια ηθική υποχρέωση. Είναι κάτι που θα φέρει σημαντικά οφέλη, τόσο σε σχέση με την οικονομία, όσο και την ασφάλεια για
τις χώρες υποδοχής και τη διεθνή κοινότητα στο σύνολο της.

Καλούμε λοιπόν, όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να δείξουν αποφασιστικότητα αναφορικά με τα παραπάνω ζητήματα και να δεσμευτούν με τόλμη, έτσι ώστε η φετινή Γενική Συνέλευση, να αποτελέσει ένα σημείο καμπής για την παγκόσμια προσφυγική κρίση.

Αλλά και πάλι, αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση μόνο ενός μέρους του προβλήματος. Θα γιατρέψει τα συμπτώματα αλλά όχι τις αιτίες των μεγάλων μετακινήσεων προσφύγων. Η λύση της παγκόσμιας προσφυγικής κρίσης απαιτεί λύσεις σε ό,τι αφορά τις χώρες που βιώνουν συγκρούσεις ή έχουν υποστεί
καταστροφές με συνέπεια κύματα προσφύγων. Μόνο μια πολιτική λύση στο πρόβλημα της Συρίας θα σταματήσει τις ροές προσφύγων».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Σε μιά συγκυρία όπου οι πόλεμοι στην γειτονιά μας δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα ροής προσφύγων και οικονομικών μεταναστών στην ήδη πτωχευμένη οικονομία μας, η οποία δεν βρήσκει δανεικά από την ελεύθερη αγορά παρά μόνον με μνημόνια και ειδικά συμβόλαια για την επιστροφή τους ,
    Ηδυσκολία του θέματος δεν έιναι μόνον οικονομιή, αλλα και ηθικό μας καθήκον να αντιμετοπισουμε τις υποχρεώσεις μας σωστά.

    Ο Παπανδρέου θα ειχε καθε λόγο να ρωτήσει τους ´Ελληνες «δεν σας τά ´λεγα εγώ απο τον Οκτωβρη του 2009, οταν ανέλαβα μιά χαοτική κατάσταση που μας άφηςε ο Κραμανλής ;¨

    Αντ´ αυτού, αλωνίζει την Υδρόγειο προσφέροντας την πείρα , τις γνώσεις και την καλή του θέληση μέσω της ΣΔ και των γνωριμιών και επαφών του για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στην βάση, καταπολεμώντας τις αιτίες του κακού ….

    «…Η επίτευξη σημαντικής προόδου στη μετεγκατάσταση και την εκπαίδευση των προσφύγων, στη διασφάλιση στέγης και δυνατότητας αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, δεν είναι απλά μια ηθική υποχρέωση, αλλά καθήκον ολων μας …» Μας λέει πολύ σωστά !

    Ετσι έκανε και αυτό έλεγε για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας σώζοντας μας από την πτώχευση , τονίζοντας μας οτι πρέπει να αλλαξουμε κί εμείς οι ιδιοι .

    Φυσικά όλοι οι καλοπροαίρετοι πολίτες και πολιτικοί , δικαιώνουν τις Ενέργιες του τοτε και τώρα.

    ΥΓ. Ο άλλος κάθεται ατάραχος,άφωνος και άβουλος στην Ραφήνα και από πάνω εχει και οπαδούς . Τι να λεει άραγε αυτο γιά την ποιότητα των πολιτικών μας ;

  2. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

    Πώς να δεχτεί ΞΑΝΑ ο λαός μας,
    ότι οι ηγεσίες της ‘’αριστεράς’’ μια ζωή, ήταν πουλημένες στη δεξιά και στις ξένες μυστικές υπηρεσίες, όπως με ΝΤΡΟΠΗ καταγράφει ο έντιμος και αφανής ιστορικός της εθνικής μας παρακαταθήκης? Πόσα θέματα και πόσα αποθέματα να θυμηθεί κανείς, που η προδοσία ήταν και δυστυχώς είναι, το σωσίβιο της αριστερής ύπαρξης και παρουσίας στην Ελλάδα? Πόσους αληθινούς αγωνιστές της αριστεράς και πατριώτες δεν ‘’εξαφάνισαν’’ τα πουλημένα σκυλιά της ‘’αριστεράς’’ των προδοτών? Κάθε έντιμη πατριωτική φωνή έπεφτε στον ‘’Καιάδα’’ των οργανωμένων πρακτόρων-προδοτών της εκάστοτε ηγεσίας των ‘’εκλεκτών’’ της δεξιάς?
    *Πόσες χιλιάδες ζωές χαμένες, πόσες χιλιάδες αυτοκτονίες για να ‘’γίνει πρόεδρος’’ Ο Πάκης, ο φυσικός αυτουργός της καταστροφής μας.
    *5.000 αυτοκτονίες, πέντε χιλιάδες νεκροί κάτω από την αδίστακτη εκτέλεση εντολών του εντολοδόχου Καραμανλή, του λεγόμενου αναίσθητου γενοκτόνου μιας ολόκληρης γενιάς των ελπιδοφόρων νέων μας?
    5.000 χιλιάδες νεκροί εξωθημένοι στην απελπισία και στην αυτοκτονία από την προδοτική και ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ συμπεριφορά της ‘’νέας Βάρκιζας’’ των Αλέξη και των ‘’παππάδων του’’ ?
    *Πως μπορούν και κοιμούνται, πως μπορούν και χαμογελούν οι άθλιοι πολιτικάντηδες, που μας διέλυσαν και μας ξεπούλησαν κυριολεκτικά στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους ?
    *Πως μπορεί όμως αυτός ο λαός να κάνει υπομονή, να κλείνει τα μάτια και να δέχεται κατά πρόσωπο αυτή την άθλια και προκλητική ΑΤΙΜΙΑ εις βάρος του?
    *Πολλά μπορεί ίσως, αλλά τον Πάκη Πρόεδρο, δεν το δέχεται με τίποτα.
    Κοιτά ειρωνικά και βουρκωμένος φτύνει ….
    Σκέπτεται το..κύρος του Πάκη της Κυψέλης, το οποίο είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη, τα ‘’έργα ‘’του που κατέστρεψαν την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σπουδαιότερο ότι, ήταν και είναι τόσο απεχθής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην παράταξη του, που είχε αποφασίσει να αποχωρήσει της πολιτικής. ’Ηταν ένας αποτυχημένος συνταξιούχος πολιτικάντης.
    Πόσο σοβαρός είναι ο λόγος του και πόσο ‘’ακούγεται’’ από τους αρμόδιους Ευρωπαίους ???
    Ένας ‘’ΗΛΙΘΙΟΣ’’ πρωθυπουργός των ‘’ ένας αποτυχημένος πολιτικάντης Πάκης θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση που συνέβαλαν και συμμετείχαν στο μέγεθός της?

  3. N Bράχος 15:26 21/09/2016

    ΑΛΕΞΗΣ: ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΔΙΑΤΑΣΣΩ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΣ

    ΚΡΙΣΗ: ‘’Αρνιέμαι, αρνιέμαι, αρνιέμαι……’’

    Επί μήνες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τσίπρα διέδιδε την καθησυχαστική ψευδαίσθηση ότι η λιτότητα αποτελεί παρελθόν και πως η κρίση τερματίζεται μέσω διατάγματος.
    Ο Τσίπρας χτύπησε πολλές πόρτες για να αποσπάσει φρέσκο χρήμα αλλά παντού τις έβρισκε κλειστές, τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο στη Μόσχα και το Πεκίνο.
    Τώρα συνειδητοποιεί και ο ίδιος ότι η Ελλάδα χρειάζεται και άλλη βοήθεια και πως αυτή μπορεί να προέλθει μόνον από την ΕΕ. Αντιμέτωπη με αυτή την τετριμμένη πραγματικότητα, η κυβέρνησή του παρουσιάζει επιτέλους κινητικότητα εδώ και λίγες μέρες, ενώ ο Τσίπρας φτιάχνει τις γέφυρες τις οποίες αρχικώς ήθελε να γκρεμίσει.
    Διότι προκειμένου να εξασφαλισθεί η ρευστότητα των τραπεζών και η δυνατότητα του κράτους να πληρώνει, κάθε μέρα μετρά. Η οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής, ενώ είχε αναπτυχθεί όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ. Η λιτότητα ήταν επώδυνη, ωστόσο λειτούργησε.
    Τι ακριβώς θα μας παρουσιάσει σαν ‘’επιτυχία’’ και νίκη, απομένει να δούμε. Το σίγουρο όμως είναι ότι τελικά το έγκλημα του Καραμανλή , τον οποίον καλύπτει με νύχια και με δόντια ΔΕΝ κρύβεται άλλο. Ο βρόμικος πόλεμος όλων εναντίον του νομίμου πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, εναντίον της Ελλάδας, κάθε μέρα αποκαλύπτεται. Σε λίγο θα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν…
    ΣΧΟΛΙΟ:Η δικαίωση Παπανδρέου είναι πια γεγονός. Μόνος του , υβριζόμενος , προπηλακιζόμενος, συκοφαντούμενος από ντόπιους και ξένους εχθρούς, κατάφερε να μη χρεοκοπήσουμε και σήμερα να ελπίζουμε.
    Την ιστορία την γράφουν οι νικητές κι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μεγάλος ΝΙΚΗΤΗΣ.
    Κατάφερε να μη λυγίσουμε, να μη υποκύψουμε να μη χρεοκοπήσουμε.
    Κι ας λένε ακόμη κάποιοι μικρόψυχοι…
    Το ερώτημα τώρα είναι: ποια προσγείωση προτιμά η Ελλάδα: εκείνη της λιτότητας με το ευρώ του Παπανδρέου, ή, της σημερινής με τον Αλέξη , το Πάνο, τη Ζωή, τον Πάκη?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.