ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο, Κυριακή, συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ

«Επιστράτευση» πρώην και νυν στελεχών από την Φώφη

Επιχείρηση «συσπείρωση-διεύρυνση» του χώρου επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, που μετά την συμφωνία συνεργασίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανακοίνωσε χθες την προσθήκη δύο ακόμα βουλευτών στην ΚΟ της, του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Ιλχάν Αχμέτ, ενώ όλα δείχνουν πως έπεται συνέχεια.  

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ αύριο, Κυριακή, μάλιστα, αναμένεται να δοθεί και το στίγμα της επόμενης μέρας, μέσα από τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στο μεταξύ, η ‘ανοιχτή πρόσκληση’ της Φώφης Γεννηματά, εξειδικεύτηκε τρόπον τινά κατ’ εξαίρεση, ενόψει της σημερινής εκδήλωσης-συζήτησης με πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» του Κινήματος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στην πραγματικότητα, η πρόεδρος του κόμματος έχει καλέσει 361 πρώην βουλευτές από το 1974 έως σήμερα, καθώς επίσης τους νυνβουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και θα θελήσει να τους πείσει να στρατευθούν στον αγώνα ανασυγκρότησης του χώρου. Για τυχόν πρώην βουλευτές μάλιστα που δεν ενδιαφέρονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι, συζητείται να δημιουργηθεί και ειδικό συμβουλευτικό όργανο, προκειμένου να έχουν και εκείνοι ενεργό ρόλο. Το ενδιαφέρον βεβαίως στρέφεται στην στάση που θα θελήσουν να κρατήσουν πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωταγωνιστούν τώρα στηνίδρυση νέου φορέα στον χώρο.

Ειδικότερα, η Φώφη Γεννηματά έχει αποστείλει προσκλήσεις μεταξύ άλλων στην Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τονΓιώργο Φλωρίδη, που ξεκινούν αύριο από τη Θεσσαλονίκη την πορεία του νέου τους κόμματος.

Προσκλήσεις έχουν λάβει ακόμα και πρώην στελέχη όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος που έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, όχι όμως και όσοι συνεργάζονται ή ‘φλερτάρουν’ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, όπως οι: Παναγιώτης Κουρουμπλής,Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Άντζελα Γκερέκου,Βασίλης Οικονόμου κ.α.

Και ενώ τις προσκλήσεις έκαναν τηλεφωνικά στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, από τον Μανώλη Όθωνα, ως τον Νίκο Σαλαγιάννη, τον Κώστα Γείτονα κ.α., με πρόσωπα που θεωρούνται ‘μορφές’ του χώρου επέλεξε να επικοινωνήσει η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει για την εκδήλωση πριν ακόμα καταλήξουν σε συνεργασία τωνκομμάτων τους με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως επίσης με τον Κώστα Σημίτη και τη Βάσω Παπανδρέου.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 13:18 14/01/2017

    Η αλήθεια με τη δύναμη της λογικής και των γεγονότων.

    Η ανατροπή μιας θεωρίας συνομωσίας
    =====================
    *Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα, από όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου κυκλοφόρησαν, κυρίως στο διαδίκτυο, απίστευτες θεωρίες συνομωσίας, που ήθελαν τον πρώην Πρωθυπουργό, από απλά ,,προδότη,, μέχρι μέρος ενός σχεδίου καταστροφής της χώρας από ξένες δυνάμεις, στο οποίο εντολοδόχος ήταν ο Γ. Παπανδρέου.

    *Επειδή, ιδιαίτερα, η εποχή της κρίσης ήταν πρωτόγνωρη για την ελληνική κοινωνία, οι διάφορες θεωρίες δεν περνούσαν απαρατήρητες και μέρος των αδαών πολιτών αναρωτιότανε για την ορθότητά τους. Το πρώτο πλήγμα, το δέχτηκαν αυτές οι θεωρίες της συνομωσίας, όταν ο Παπανδρέου ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

    *Εκεί οι συνομωσιολόγοι βρέθηκαν στη πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσουν πως είναι δυνατόν ο ,,εντολοδόχος,, να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλους αυτούς που σύμφωνα με τις θεωρίες σχεδίαζαν το τέλος της χώρας. Περιορίστηκαν στο ότι ήταν κίνηση ,,μπλόφας,, αλλά βρέθηκαν για πρώτη φορά σε δυσχερή θέση, αφού το δημοψήφισμα είχε βρει σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας θετική ανταπόκριση.

    *Πρόσφατα, η προσφυγή της Κύπρου στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή μιας από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες «συνωμοσίας», οι οποίες ευδοκίμησαν όλο το διάστημα της διετούς διακυβέρνησης Παπανδρέου.

    *Ας θυμηθούμε ότι όλη η θεωρία των συνομωσιολόγων , όλων αυτών που έβλεπαν πίσω από την προσπάθεια διάσωσης της χώρας, σενάρια εξόντωσής της από ξένες δυνάμεις του κακού, είχαν στηρίξει τη θεωρία τους στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, ενώ υπήρχαν άλλες δυνατότητες αυτόνομης λύσης, όπως Ρωσία και Κίνα.

    *Όταν αποδείχθηκε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΑΚΕΛ δεν είναι σε θέση να βρει λύση μέσα από τους συντρόφους της Ρωσίας και της Κίνας, όταν αυτές οι δυνάμεις δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν ώστε να βοηθήσουν την Κύπρο, η οποία φυσικά, παρουσιάζει και λιγότερα οικονομικά και διαθρωτικά προβλήματα, είναι προφανές ότι αυτή η θεωρία συνομωσίας κατέρρευσε.

    *Βέβαια, το θέμα μας δεν είναι μόνο η ανθρώπινη και πολιτική δικαίωση του Γ. Παπανδρέου, αλλά ότι ιστορικά θα αποδειχτεί πως σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη χώρα, σε μια χρονική στιγμή που αποτελούσε ουσιαστική ευκαιρία για την ανάταξη της χώρας, οι εύκολες θεωρίες συνομωσίες την καθυστέρησαν, την υπονόμευσαν, και ίσως μάλιστα, την ματαίωσαν οριστικά

    *Και το ερώτημα που εμφανίζεται να ζητά απάντηση είναι ποιοι και γιατί επεδίωξαν αυτή την συνομωσιολογία που φαλκίδεψε την αξιοπιστία των πολιτών, καλλιέργησε υποψίες και αδιαφανείς διαδικασίες, και τέλος είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την αναστολή και ανάκαμψη προγραμματισμένων κρατικών εσόδων και την δημιουργία μιας δίχρονης και πλέον κυβερνητικής δυσπραγίας;

    *Ίσως θα έπρεπε να αναζητήσουμε αυτούς που ..κέρδισαν από την πρωτόγνωρη συνομωσιολογία και εκτέλεση του… προγράμματος;
    Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε την..οσμή του ΑΙΜΑΤΟΣ;
    Λέμε ..μήπως;

  2. Με τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρέμειναν πιστοί στον εκλεγμένο με 44% πρωθυπουργό μας Γιώργο Παπανδρέου μέσα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, και με τους υπόλοιπους της ΒΑΣΗΣ., Εμάς τους συνιδρυτές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, η παράταξης αποκτά οχι μονον την μαχητική ψυχή που έλειπε ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ την ηθική υπόσταση του ενεργού και ηθικού πολίτη, δημότη και ανθρώπου που προτίστως ενδιαφέρεται για την πρόοδο του συνόλου και οχι για ανταλλάγματα στο που θα κατευθύνη την ψήφο του !

    Παραμένουμε πιστοί στην απαίτησή μας για Δημοκρατία με Δικαιοσύνη και προοδο, με ισότητα , αξιοκρατία και διαφάνεια και από τους παλιούς του ΠΑΣΟΚ ενεργούς ή οχι σήμερα.

    Απεγθανόμαστε τ ´αξιώματα, τις καρεκλες και τις θέσεις, οταν δεν υπηρετούν τις Αλλαγές που χρειάζεται η Χώρα μας.
    Θα παραμείνουμε κριτές των όσων παλαιών και νέων , βουλευτών δεν συμβάλουν στην καλυτέρευση της καθημερινής μας ζωής με πολιτικό πολιτισμό σε ολους τους τομείς της κοινωνιάς μας.
    ΘΑ καυτηριάζουμε όπως παντα, γλάστρες ,κόλακες και φελλούς!
    Εχουμε μέτρον συγγκρυσης από τα πέτρινα μας χρόνια που μας ενδυνάμωσαν πολιτικά και ηθικά και οδήγησαν στην επιλογή μας στο ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.