ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O άσος του ΠΑΟ για τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ

Μάικ Τζέιμς: Ο θρόνος είναι κενός και εμείς τον πλησιάζουμε

Το... θράσος (σ.σ. αγωνιστικό) που επέδειξε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατά το χθεσινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο οι «πράσινοι» βρέθηκαν «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, τον ακολούθησε μέχρι τα... αποδυτήρια.

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την επιτυχία επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, βγάζοντας και στις δηλώσεις του το ίδιο... θράσος και ειλικρίνεια.

Ο Αμερικανός «μπόμπερ», ο οποίος έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα στη χθεσινή αναμέτρηση, με αποκορύφωμα το ριμπάουντ που «άρπαξε» ανάμεσα στους... γίγαντες της ΤΣΣΚΑ, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ρωσική ομάδα ήταν... πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ προανήγγειλε νέα διαδοχή στον... θρόνο της Euroleague.

Ο Τζέιμς μίλησε για τη χθεσινή επιτυχία, τον δρόμο που πρέπει να διανύσουν οι «πράσινοι» μέχρι την επίτευξη του στόχου, το αγωνιστικό... ταβάνι του Παναθηναϊκού, την πρόκληση του Τελ Αβίβ, ενώ επισήμανε με νόημα ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Πρακτορείο Sport:

«Παίξαμε όπως ξέρουμε να παίζουμε», είπε αρχικά μιλώντας για τον χθεσινό θρίαμβο και συνέχισε: «Βγάλαμε σωστές άμυνες, επιβάλαμε το ρυθμό μας και στα κρίσιμα ανέλαβαν δράση οι ..."εκτελεστές'' μας. Είμαστε μία ομάδα με πληθώρα παικτών που έχουν εξαιρετικό σουτ και γνωρίζουν πως να τελειώνουν τις φάσεις. Επίσης, οι ψηλοί μας ειδικά στο πρώτο ημίχρονο έκαναν εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να πάρουν τα επιθετικά ριμπάουντ. Αν είχε συμβεί αυτό τότε τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχθεί εις βάρος μας απόψε. Επίσης να τονίσω ότι απόψε (σ.σ. εχθές) τα τρίποντα δεν μας βοήθησαν τόσο πολύ, ειδικά στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. 'Αρα τελικά μπορούμε και χωρίς αυτά, ε;».

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον τέταρτος «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Αποστολή εξετελέσθη;

«Όχι σε καμία περίπτωση... Ακόμη δεν έχει τελειώσει η αποστολή μας. Χρειαζόμαστε τη νίκη στο Τελ Αβίβ την επόμενη εβδομάδα για να μην εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων. Πλέον ο στόχος του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ έχει γίνει εφικτός και αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Το μόνο που βλέπουμε είναι η πρόκριση μας στο φάιναλ φορ και αυτή θα περάσει από το ΟΑΚΑ. Ωστόσο η... δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε».

Αυτό που είδαμε αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν το... ταβάνι του;

«Πάντα δίνουμε το κάτι παραπάνω και πάντα έχουμε φυλαγμένη παραπάνω ενέργεια την οποία βγάζουμε όπου χρειάζεται. Αυτή τη στιγμή εκτός από την αγωνιστική ενίσχυση και την περίοδο φορμαρίσματος που διανύουμε, έχουμε και ενισχυμένη ψυχολογία και μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε. Είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση και κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο μας».

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τις εκτός έδρας επιδόσεις σας. Ήρθε η ώρα για το δεύτερο διαδοχικό «διπλό»; Τι πρέπει να διαθέτει ο Παναθηναϊκός στο Τελ Αβίβ και κρύβει κινδύνους η αποκλεισμένη Μακάμπι;

«Θα πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση που δείχνουμε το τελευταίο διάστημα και να πιάσουμε απόδοση εκτός έδρας ανάλογη με αυτή στη Βιτόρια, απέναντι στην Μπασκόνια. Θα πρέπει να δείξουμε τα... δόντια μας στην άμυνα, κάτι που κάνουμε πολύ καλά το τελευταίο διάστημα, και να τρέξουμε στην επίθεση. Αν ελέγξουμε το ρυθμό δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μας φοβίζει το γεγονός ότι η Μακάμπι έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια. Αν είμαστε ο εαυτός μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Η νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης σας ενισχύει ψυχολογικά και σας δίνει δύναμη ενόψει της συνέχειας;

«Μπορεί να παίξαμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά αυτό ήταν κάτι που πέτυχε πέρυσι. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τον τίτλο της ΤΣΣΚΑ και πολλά έχουν αλλάξει. Φέτος ο ?'θρόνος'' είναι κενός, περιμένει κάποιον να καθίσει σε αυτόν και εμείς πλησιάζουμε... »

Σε αρκετές περιπτώσεις εχθές σε είδαμε να μπαίνεις ανάμεσα στα ψηλά κορμιά της ΤΣΣΚΑ και να διεκδικείς με επιτυχία τα ριμπάουντ.
«Αυτό λέγεται πάθος. Αυτό το πάθος δε διακρίνει μόνο εμένα αλλά όλους μας στην ομάδα. Δεν τα παρατάμε ποτέ και αυτό μας κάνεις ξεχωριστούς».

Όσο για το μήνυμα του στους «πράσινους» φιλάθλους;

«Όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουν να έρχονται στο ΟΑΚΑ (σ.σ. γέλια), οπότε τους υποσχόμαστε ότι θα απολαμβάνουν κάθε αναμέτρηση στο ..."σπίτι'' μας και σε λίγο διάστημα θα ετοιμάσουν βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη... »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.