ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε Πατούλη - Επιχείρησαν να μπουν στη Βουλή - Συνάντηση με τον Βούτση

Συμβασιούχοι έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας - Ένταση έξω από το υπ. Εσωτερικών

Μετά από ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των συμβασιούχων των δήμων, που άρχισε από τις 10 το πρωί.

Συνεχίζουμε με καταλήψεις γκαράζ και αποκλεισμό σε χωματερές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Δεν θα μας λυγίσουν με χημικά και καταστολή» πρόσθεσε.

«Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι με τα χημικά και την καταστολή θα λυγίσει τη δύναμη της απεργίας και της ομοσπονδίας είναι γελασμένη. Τους λέμε ότι θα μας βρουν στο δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράκας.

 Οδός Πανεπιστημίου

panepistimiou-foto-1

Κολωνάκι πρωί Πέμπτης

kolonaki-foto-1

Ομόνοια

omonoia-foto-skoupidia

Έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης βρίσκεται πλέον η συγκέντρωση των συμβασιούχων των δήμων, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, από το ύψος της Βουλής έως το «Χίλτον». Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων, προσανατολιζόμενη στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Έξω από τη Βουλή εξακολουθούν να είναι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι των δήμων, ενώ μετά την ολιγόλεπτη ένταση που επικράτησε νωρίτερα, πλέον, επικρατεί ηρεμία.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ενημερώνει αυτήν την ώρα τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για το αίτημα των διαδηλωτών σχετικά με τη μόνιμη εργασία.

Νωρίτερα, διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία.

Ένταση επικρατεί και στη Βουλή καθώς συμβασιούχοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

entasi-poe-ota-708

sok

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωθέντες κατευθύνονται προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

skk

Αυτή την ώρα παραμένουν κλειστές οι πόρτες του υπουργείου, ενώ διέρχεται η πορεία των εργαζομένων.

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των δήμων βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας. Η μία πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, και η άλλη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στην πλατεία Ομονοίας.

Περισσότερα από 3.500 άτομα βρίσκονται στο συλλαλητήριο.

Αμφότερες θα καταλήξουν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά για τα οχήματα οι οδοί Αγίου Κωνσταντίνου, Σταδίου και τα γύρω στενά.

poeota2

Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών για το ίδιο θέμα έχουν προγραμματίσει και οι αιρετοί, από τις 11:00 το πρωί, οπότε αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ να συναντηθούν με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας απειλούν να αφήσουν τα σκουπίδια στους δρόμους αν δεν δικαιωθούν.

Πλησιάζει η συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος υποσχέθηκε μονιμοποιήσεις. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει τα βουνά σκουπιδιών που έχουν σχηματιστεί σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

«Η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα αποτελεί βαρόμετρο για τις εξελίξεις στο κρίσιμο θέμα που αφορά στις θέσεις εργασίας 10.000 "Παρατασιούχων-Συμβασιούχων" και στο μέλλον των ιδίων και των οικογενειών τους» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους για την 24ωρη πανελλαδική απεργία οι συμβασιούχοι.

Πηγή: www.protothema.gr

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και στα Χανιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χανίων πραγματοποιούν σήμερα συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει παράνομη την επέκταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων τους.

Λόγω της κινητοποίησης δεν λειτουργούν οι κεντρικές υπηρεσίες του δήμου, που ουσιαστικά τελεί υπό κατάληψη.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν αναρτήσει πανό στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου με αίτημα να παραμείνουν στην εργασία τους.ό

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Χανίων Αθηνά Γιαννουλάκη ζητούν «να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων συναδέλφων καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Η κ. Γιαννουλάκη κατήγγειλε ότι, παρά την απεργιακή κινητοποίηση, υπήρξε το απόγευμα της Τετάρτης έξοδος τριών απορριμματοφόρων οχημάτων από το αμαξοστάσιο της Νέας Κυδωνίας, ενώ, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, κατήγγειλε δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας υποστηρίζοντας ότι ασκούν πιέσεις σε εργαζόμενους συμβασιούχους να προσέλθουν στις εργασίες τους.

Με αφορμή την καταγγελία για έξοδο οχημάτων από το αμαξοστάσιο της Νέας Κυδωνίας, η δικηγόρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων Αριέττα Στάθη έκανε γνωστό ότι το Σωματείο θα προβεί σε κάθε νόμιμη κίνηση, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπήρξε η έξοδος των συγκεκριμένων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.