ΕΛΛΑΔΑ

Προσέφυγε στο ΣτΕ

Ακύρωση της παύσης ζητά οφθαλμίατρος που είχε χορηγήσει 235 πιστοποιητικά τυφλότητας σε νησί του Αιγαίου

Την ακύρωση οριστικής παύσης που της επιβλήθηκε ως πειθαρχική ποινή γιατί χορήγησε μέσα σε 22 χρόνια 235 πιστοποιητικά τυφλότητας, διεκδικεί, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας οφθαλμίατρος δημοσίου νοσοκομείου σε νησί του Αιγαίου.

Από την πράξη της αυτή, για την οποία ελέγχεται και σε ποινικό επίπεδο, η γιατρός φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 150.000 ευρώ, καθώς με βάση τα χορηγούμενα πιστοποιητικά οι ασθενεί ελάμβαναν σχετικό επίδομα.

Αναλυτικότερα, το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ομόφωνα επέβαλε στην εν λόγω οφθαλμίατρο την ποινή της οριστικής παύσης, καθώς το διάστημα 1989-2011 χορήγησε 235 πιστοποιητικά πλήρους τύφλωσης ή αντίληψης φωτός κάτω του 1/20.

Η οφθαλμίατρος επισημαίνει ότι στο ποινικό σκέλος που εκκρεμεί τις καταλογίζουν μόνο 8 ανάλογες περιπτώσεις και όχι 235, όπως στο πειθαρχικό, ενώ σημειώνει ότι ο αριθμός των 235 ατόμων είναι αποδεκτός σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά στατιστικά, μεταξύ υγιούς και τυφλού πληθυσμού (ένας τυφλός ανά 300 κατοίκους) σε συνάρτηση με την αναλογία του πληθυσμού του νησιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.