ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ισπανική ομελέτα με πατάτες

 

Υλικά

  • 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 10 αβγά
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες συχνά για να μην κολλήσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με αναδευτήρα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C στο γκριλ.

Μεταφέρουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσουν.

Λαδώνουμε καλά τη βάση και τις πλευρές του τηγανιού με ελαιόλαδο από τις πατάτες.

Ρίχνουμε το μείγμα από τις πατάτες στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε ¼ κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας-αβγού στο λαδωμένο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα αβγά να αρχίσουν να πήζουν.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στο πάνω ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε την ομελέτα στο γκριλ μέχρι τα αβγά να πήξουν.

Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε εάν έχε ψηθεί η ομελέτα στη μέση, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.