Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες συχνά για να μην κολλήσουν και να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το τηγάνισμα, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε με αναδευτήρα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C στο γκριλ.
Μεταφέρουμε τις πατάτες με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε ένα άλλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να κρυώσουν.
Λαδώνουμε καλά τη βάση και τις πλευρές του τηγανιού με ελαιόλαδο από τις πατάτες.
Ρίχνουμε το μείγμα από τις πατάτες στο μπολ με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε ¼ κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα πατάτας-αβγού στο λαδωμένο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι τα αβγά να αρχίσουν να πήζουν.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο πάνω ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήνουμε την ομελέτα στο γκριλ μέχρι τα αβγά να πήξουν.
Με ένα μαχαίρι ελέγχουμε εάν έχε ψηθεί η ομελέτα στη μέση, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα