ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του, βλέπουν στελέχη του

Στα …απόνερα της δήλωσης Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής

Συνεχίζονται τα «πυρά» στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, στον απόηχο της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά, ότι δεν θα ανεχθεί εκ νέου δημόσιες διαφοροποιήσεις σε κεντρικής φύσεως θέματα.  

Ρίχνοντας τους τόνους, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής περιέγραψε χθες την όλη δήλωση ως μία «έκκληση αυτοσυγκράτησης και ευθύνης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ‘οργανωμένο σχέδιο’ εναντίον του Κινήματος Αλλαγής, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως διαπιστώνουν κορυφαία στελέχη του.

Μιλώντας μάλιστα στο ΘΕΜΑ FM, θύμισε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις επί τριετία για τη σύνθεση, τη διεύρυνση και την ανανέωση της παράταξης, ανάγοντας σε νούμερο ένα ‘εφόδιο’ για την επόμενη μέρα της παράταξης, την αυτόνομη πορεία της.

«Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να δημιουργήσουν προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής. Εμείς γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, προχωράμε. Όμως χωρίς να αφήνουμε κανένα περιθώριο για διαφοροποιήσεις σε ζητήματα της κεντρικής γραμμής», είπε, αφήνοντας για πολλούς ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών, αν και στην Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι αυτή η πρόθεση κανενός.

«Με την πειθώ και όχι με τον αυταρχισμό μπορεί να επιτευχθεί η ενότητα», ήταν η απάντηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη, χθες, που μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, αναρωτήθηκε πώς η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα διαγράψει βουλευτές άλλου κόμματος.

«Δεν είναι στην κουλτούρα του χώρου η επίδειξη πυγμής», είπε, χαρακτηρίζοντας ‘άστοχη’ ως προς το ύφος και την ουσία τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά και διαφωνώντας εκ νέου με το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, αφού υποστήριξε πως δημιουργεί χαλάρωση και πολιτική ζημιά στον φορέα.

Για «ανασφάλεια» στο Κίνημα Αλλαγής μίλησε ο Σπύρος Λυκούδης, που παρατήρησε (Σκάι) ότι δεν δικαιολογείται διότι «ο πολιτικός προβληματισμός δεν είναι ένοχος».

«Υπάρχει κάθε φορά η αίσθηση ‘ποιος υπονομεύει ποιον’ και ‘τι συνωμοτικό καλλιεργείται’ και αυτό νομίζω ότι είναι επιβαρυντικό στοιχείο για έναν χώρο που προσπαθεί να συγκροτηθεί», είπε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού.

Στην ανάγκη ‘ενωτικής διάθεσης’ επέλεξε να επιμείνει ο Γιώργος Καμίνης. «Είναι ένα εγχείρημα σύνθετο, πολύπλοκο και ιστορικά πρωτότυπο και αυτό που πρέπει να κυριαρχεί είναι η ενωτική διάθεση» δήλωσε στο “Epsilon”, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «θα περάσουμε μια περίοδο μεταβατική, που θα έχουμε και κάποιες παλινδρομήσεις».

Να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές ζήτησε από την μεριά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση. «Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει μια ημερίδα και να παίρνει θέση γι’ αυτά που γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής», είπε στον Alpha 9.89, συγχαίροντας την Φώφη Γεννηματά για την ‘μεγάλη μάχη’ που δίνει για να κρατήσει το εγχείρημα ανοιχτό και δυνατό και να έχει προσδοκίες ενόψει εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.